По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, съдът остави в

...
По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, съдът остави в
Коментари Харесай

Арестувахме двама чужди граждани, задържани с Европейски заповеди за арест

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, съдът остави в ареста двама непознати жители, арестувани с Европейски заповеди за арест, оповестиха от прокуратурата.

На 13 октомври, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, бил арестуван М. Личина от гр. Белград. Чужденецът е разгласен за интернационално търсене от австрийските управляващи въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата при Окръжния съд в гр. Виена. Срещу него се води наказателно гонене за присъединяване във въоръжен обир и в проведена незаконна група, профилирана в обири на територията на Европейски Съюз на висококачествени туристически рейсове. За закононарушенията, в осъществяването на които е упрекнат сръбският жител, се планува наказване от пет години "лишаване от независимост ".

По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил, което съдът е почел, М. Личина е с мярка "задържане под стража " до привършване на производството поевропейската заповед. В момента той е в пандиза в Бобов дол.

На същия ден, в арестното помещение на Регионалната дирекция "Гранична полиция " - Кюстендил, бил арестуван македонският жител С. Байрам от гр. Гостивар. Той е разгласен за интернационално търсене от немските управляващи. Прокуратурата в Берлин е издала по отношение на него Европейска заповед за арест за осъществяване на петнадесетгодишна присъда "лишаване от независимост " за обезчестяване. По искане на Окръжна прокуратура - Кюстендил по отношение на Байрам също е взета мярка за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР