По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи най-тежката

...
По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Задържане под стража за Петър, обвинен в убийството на млад мъж до Археологическия музей във Варна

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинен за ликвидиране, осъществено в централната част на града. Към наказателна отговорност за закононарушението по член 115 от Наказателен кодекс е притеглен П.Ш. на 38 години от Варна, оповестиха от пресслужбата на съда.

Както Varna24.bg осведоми, гледането на мярката за неотклонение се гледа при закрити врата през днешния ден. 

Тялото на жертвата на тежкото престъпно действие - 22-годишен мъж, посетител на града, беше открито в ранните часове на 4 юли 2022 година, покрай скамейка в градинката до Регионалния исторически музей.

След направената аутопсия и направената правосъдно – здравна експертиза е открито, че той е станал жертва на ликвидиране и повода за неговата гибел е остра кръвозагуба, настъпила в следствие от нанесени му порезно-прободни рани.

От събраните доказателства по случая е открита съпричастността на 38-годишният П.Ш. към осъщественото тежко закононарушение.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. След като беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор, от през днешния ден обвиненият е арестуван под стража.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР