“По искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичния кмет Йорданка

...
“По искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичния кмет Йорданка
Коментари Харесай

Шефът на Столичния общински съвет поиска от МВР повече патрули по улиците на София

“По искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичния кмет Йорданка Фандъкова се привиква изключително съвещание на СОС в четвъртък и канят персонално министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да чуят какво следва да свърши Министерство на вътрешните работи, с цел да се отстрани риска, да се понижат трагичните произшествия по пътя ”, това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщи БГНЕС.

Георгиев желае от служебния вътрешен министър, да се удвои живата мощ и екипите на Министерство на вътрешните работи по улиците на София.

“Ние считаме за невероятно жителите да се усещат в сигурност, когато 15 патрулни автомобила бдят за сигурността на пътя. Искаме да се слагат и повече камери ”, прикани още Георгиев.

“Не желаеме да започваме война сред институциите. Министерство на вътрешните работи би трябвало да предотвратяват нарушаванията, да има надзор, с цел да може да не се тероризират жителите ”, прикани още ръководителят на СОС.

Искането е във връзка трагичния случай отпреди дни в столицата, в който млад мъж и млада жена бяха пометени от 18-годишен водач на бул. " Сливница " на кръстовището с ул. " Русе ". Там през вчерашния ден бе извършено бдение в памет на починалите пешеходци, а в границите на днешния ден още веднъж се чака такова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР