По искане на главния прокурор Игор Краснов, Faktor.bg е забранен

...
По искане на главния прокурор Игор Краснов, Faktor.bg е забранен
Коментари Харесай

Русия забрани Faktor.bg

По искане на основния прокурор Игор Краснов, Faktor.bg е неразрешен за четене на територията на Русия.
Забраната е по предложение на съветския дипломат
От през вчерашния ден, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg е неразрешено на територията на Руската федерация и не е налично за жителите й. До скандалната мярка се стигна откакто на 12 юли, по искане на основния прокурор на Русия Игор Краснов Роскомнадзор (Федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки, която следи, управлява и цензурира „ чистотата “ на медийното пространство в сходство с господстващата в страната неонацистка идеология на Кремъл- бел.ред.), е изпратил съобщение до хостинг компанията, основана в Германия, която повече от седем години обслужва Faktor.bg. Номерът на уведомлението е 593280-НВ и е за нарушение на реда на разпространяване на информацията.

Най-общо Роскомнадзор предизвестява, че Faktor.bg тиражира подправена и погрешна информация, която опонира на законите в страната и ползите на режима на Владимир Путин. В рамките на 24 часа от приемането на уведомлението Faktor.bg би трябвало да изтрие и отстрани тази рискова за тях информация, в противоположен случай наличието на електронното издание ще бъде неразрешено и ще стане недостъпно за жителите на Русия.

Немската хостинг компания уведоми навреме българския си клиент, само че Faktor.bg употребява правото си на безмълвен отвод и не се съобрази с неразбираемите и голословни искания на Роскомнадзор, нарушаващи всемирен правила като независимост на словото и опция за осведоменост.

" Съобразяване с съветските претенции би означавало българското издание да се трансформира в съизвършител на незаконната и античовешка политика на режима в Кремъл. Не сме съгласни с обвиняванията, че Faktor.bg е разгласил погрешна информация, не се срамим от изявленията си и няма да се разкайваме пред терористи, мародери и всеобщи убийци. На регистъра на блокирани медии от през вчерашния ден може да се откри, че българското издание не е налично за съветските читатели. Подобна глоба през последните месеци Русия наложи на десетки международни и опозиционни съветски медии и осведомителни организации. Според наши източници концепцията за възбраната на Faktor.bg на съветска територия потегля от София, като персонално предложение на дипломат Елеонора Митрофанова. Вярваме, че диктаторският режим на Владимир Путин в Кремъл няма бъдеще, цензурата не може да заглуши свободното слово, демокрацията и в Русия нямат опция! ", декларират от Faktor.bg. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР