По инициатива на заместник-министъра на труда и социалната политика Гинка

...
По инициатива на заместник-министъра на труда и социалната политика Гинка
Коментари Харесай

Зам.-министър обсъди с кметове от Врачанско щетите от наводненията

По самодейност на заместник-министъра на труда и обществената политика Гинка Машова и под семейството на регионалният шеф на Враца Надя Донкинска се организира работна среща с кметовете на засегнатите от наводненията през миналия месец обитаеми места.
В рамките на срещата бяха дискутирани подхванатите дейности за  преодоляване на последствията от бедствието, постигнатия резултат от поддръжката, получена по линия на Министерството на труда и обществената политика, за хората, както и за общините.
Обсъдени бяха зародилите усложнения по отношение на достъпа до другите типове поддръжка, опциите за превъзмогването им, както и за усъвършенстване на връзката сред локалната власт и институциите, с цел да се понижи административната тежест за жителите.
По време на полемиката стана ясно, че към Дирекциите „ Социално подкрепяне “  са подадени общо 132 заявки за еднократно подкрепяне за наводненията през юни, като утвърдени са 78 за общо 70 790 лева Социалните екипи са посетили всеки потърпевш при проливните дъждове.
Обходите не престават, като се чака  да нарасне броя на заявките за подкрепяне.
На срещата участваха Надя Танева – изпълнителен шеф на АСП, кметове и заместник-кметове на общини от региона, както и представители на териториалните звена към МТСП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР