По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България

...
По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България
Коментари Харесай

Възстановиха Балканската купа в алпийските ски

По самодейност на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България и Сърбия в календара на ФИС още веднъж се завръщат надпреварите от Балканската купа в алпийските ски.

Идеята за това бе призната единомислещо от общо 17 федерации от балканите, както и от средиземноморския и черноморския регион. За последно стартове за Балканската купа в алпийските ски е имало през 2005 година

Във възобновения формат ще могат да вземат участие всички водещи скиори, като това е и е огромен късмет и за младите алпийци от балканите, които могат да си подобрят точките, като вземат участие в тези надпревари.

Стартът на Балканската купа ще е с два великански слалома на 10-11 декември на пистата в Биелашница (Босна и Херцеговина), където през 1984 година се организираха олимпийските надпревари на алпийците от игрите в Сараево. Там Петър Попангелов зае шесто място в слалома. Той е и нееднократен притежател на Балканската купа.

В програмата са още надпревари в Кранска гора (Слвн), Копаоник (Сърбия), Загреб (Хърв), Ерзурум (Тур) и Пигадия (Гър), а финалите ще са на 30-31 март в ски курорт №1 на България – Банско.

„ Това е формат със статут на постоянни ФИС надпревари. Идеята е да има повече стартове през сезона, които да са с награден фонд и уместно телевизионно отразяване. Целта ни за в бъдеще е тези надпревари да имат статут на Континентална купа “, разяснява вицепрезидентът на БФ Ски Георги Бобев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР