По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

7 работни групи подготвят спешни мерки за подобряване на икономическата среда у нас

По самодейност на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов от през днешния ден започват седем работни групи , които включват специалисти от министерството, представители на работодателите и синдикатите, както и на Националното съдружие на общините, оповестиха от Министерството на стопанската система и промишлеността. Целта е да бъде разпознат пакет от ограничения във всички предпочитани области, които да бъдат признати от институциите и да облекчат работата на икономическите субекти.

Темите са разграничени в следните посоки:

Мерки за справяне с нарасналите цени на природния газ, горивата и електрическата енергия ;
Мерки за възстановяване на бизнес средата ;
Мерки за възстановяване на капиталовата среда ;
Мерки за възстановяване на външноикономическата политика на страната;
Мерки за поощряване развиването на индустриалните паркове в България;
Мерки свързани със Зеления преход ;
Мерки за цифровата промяна на българските компании.

„ Целта ни е да сме оптимално бързи и до 3 седмици да имаме пакет от незабавни ограничения във всяка област , които да предложим за приемане “, съобщи министър Стоянов при пускане на работните групи. Той добави, че при вярна организация за къс интервал от време могат да бъдат свършени задания , които са били отлагани с години. За намирането на най-верните решения всички тематики ще се разискват оперативно с бизнеса, синдикатите, общините и Българска академия на науките.

Министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов показа тези седем предпочитани области още при встъпването си в служба, като тематиките бяха разисквани и детайлизирани взаимно с работодателите, синдикатите, общините и Българска академия на науките . Всяка от групите ще бъде оперативно ръководена от отраслов заместник-министър, а в хода на работата ще бъдат обсъждани и всички други оферти и проблеми, които бизнесът сложи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР