По информация, получена от гръцките власти, магистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще

...
По информация, получена от гръцките власти, магистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще
Коментари Харесай

Магистралата Патра-Атина-Солун-Евзони в Гърция ще остане затворена и утре

По информация, получена от гръцките управляващи, автомагистралата ПАТЕ (Патра-Атина-Солун-Евзони) ще остане затворена през целия ден на 11.09.2023 година при град Лариса, в двете направления, без точна информация все още, по кое време ще бъде отворена. Това оповестиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

Местните управляващи предлагат да бъде употребен маршрута Ламия-Патра или Агрино-Янина-Солун-България, от искащите да се приберат. Пътят през Калмбака/Метеора е затворен, защото минава през наводнени сектори през Кардица и Трикала.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат непрекъснато към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310829210 105, +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected] ; [email protected] .

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected] .

Препоръчваме на българските жители, при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… " на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР