По информация на руското издание Известия“ на жителите на Руската

...
По информация на руското издание Известия“ на жителите на Руската
Коментари Харесай

Руските купувачи на чуждестранни автомобили закъсаха – вместо да спестят пари, затъват в дългове

По информация на съветското издание „ Известия “ на жителите на Руската федерация, закупили коли в други страни, са прекомерно неприятно сюрпризирани. На тях са им изпратени митнически претенции за възнаграждение на съществено увеличена такса за прилагане. Те в действителност са се надявали да спестят пари, само че в следствие ще похарчат доста повече от плануваното.

Исковете са получили от 5 до 7 хиляди съветски притежатели на коли. Те ще би трябвало да платят в бюджета на страната от 300 до 840 хиляди рубли според от модела на закупеното транспортно средство. Всички те са се отзовали на разгласи за продажба на коли на преференциални цени по следната скица. Посредникът взема автомобила в друга страна и го вкарва в Русия сякаш за персонална приложимост. Но в действителност преиздава документите на същинския покупател. Митниците, взаимно с Държавната работа за автомобилна ревизия, от дълго време наблюдават за такива покупко-продажби, вследствие на което таксата за потребление е преизчислена по ставките, използвани за юридически лица и други. Това са вносители, дилъри, обекти за търговия на дребно и така нататък

Водачите, които внасяха коли в Руската федерация по тази скица, плащаха таксата по преференциална цена, която е единствено 5200 рубли. Тарифата за търговците е доста по-висока – от 300 хиляди до 1,3 млн. рубли. Липсващата сума ще бъде възобновена от купувачите, първо непринудено, а по-късно по правосъден ред.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР