По-хубаво от летен бар в центъра на София, е летен

...
По-хубаво от летен бар в центъра на София, е летен
Коментари Харесай

Kino & Bar Cabana

По-хубаво от летен бар в центъра на София, е летен бар в центъра на София, в който с пиво в ръка гледаме филми или слушаме качествена музика онлайн под звездите.

Именно като лятна сцена в сърцето на София се появява Kino & Bar Cabana в парка на НДК.

Идеята

Тя ни е добре позната, тъй като в развитите европейски столици културният живот навън и на известни места е сполучливо наложена процедура. И е част от всекидневието на локалните. У нас към добре позната остаряла концепция се прибавя и сантиментът към местоположението.

Защото тук, преди към двайсет години, беше " Ел Кабана " - един от най-емблематичните и най-впечатляващи питейни заведения в София.

Днес Kino & Bar Cabana взима част от името - от почитание към историята, само че и се разграничава от предшествениците си с обстоятелството, че основателите му доразвиват средата и изискванията за осъществяване на културни мероприятия (включително и за деца).

 Снимка 375262

" Разглеждаме този амфитеатър предпочитано като сцена. Чак след това като място, позволяващо и друга комерсиална активност ", разкрива шефът на Kino & Bar Cabana Мартин Михайлов.

Според него най-голямата им мощ е в основаването на широкообхватна стратегия с качествено наличие и насочена към разнообразна по усет и възраст публика. Именно това е и главната отличителна линия по отношение на всички заведения, правени тук досега.

Мястото

" Идеята беше спонтанна, само че почива върху една откровена благосклонност към тази част на София ", признава Мартин.

През последните години паркът на НДК се е трансформирал в един от най-красивите в града, а и разположението му е незаменимо. От една страна, основава чувството, че сме отвън лудницата на центъра, само че от друга, съществуването на такава лятна сцена в сърцето на града, с толкоз доста разнородни и забавни събития, прави мястото още по скъпо.

Това си проличава и по броя визити. " За миналия месец през Kino & Bar Cabana са минали няколко хиляди души, евентуално над 10, като позитивните мнения преобладават съвсем стопроцентово ", споделя Мартин.

 Снимка 375263

Първоначално мястото е основано от Софийска община, само че след това дизайнът на Kino & Bar Cabana е надграден, като за задачата им оказват помощ хората от Ainterior.

Зад плана стоят концепциите на екипи на клубовете Терминал 1 и Строежа, а в хода на събитията притеглят и чиновници на разнообразни други заведения, като Sofia Live Club да вземем за пример.

Kino & Bar Cabana разполага с към 120-150 седящи места, а при събитие потенциалът за правостоящи се раздува до почти 400 индивида.

" При кино прожекциите е по-деликатно, тъй като заради потребността от качествена видимост, се постанова да понижим потенциала до единствено 100 души. "

Барът

По думите на Мартин, барът се оправя с натовареност доста над тази, за която е планиран при построяването на инфраструктурата. Сред най-поръчваните питиета са " Джин-тоник " и " Аперол-шприц ", само че от заведението имат личен почерк и към коктейлите.

 Снимка 375259

" Много сполучливо наложихме " Москоу мюл " (което вършим по истинска рецепта - със съставна част, която внасяме от Германия) и " Уасаби Мери " (разновидност на " Блъди Мери " ). "

Сцена под звездите

Обикновено в понеделниците и вторниците тук място намират кино прожекциите и научните конференции. За подбора на филмите Kino & Bar Cabana си сътрудничи със София филм фест, като разчитат и изцяло се доверяват на препоръките и опита на техния екип.

" Логично е събитията да бъдат притегателната мощ. Ние фактически гледаме на това място, като на сцена ", споделя Мартин.

Дни като сряда и четвъртък са планувани за " комерсиалния вид концерти ", които нормално са с предварителна продажба на билети и начало 20 ч.

" Работим с групи и реализатори, които познаваме добре, само че опитваме и нововъведения - да вземем за пример Brazil Acoustic, Old School Trombone, Джаз за деца ", изяснява Мартин към музикалната стратегия.

Петък, събота и неделя са отредени за концертни и диджейски формати с вход свободен. В тези дни часовете на осъществяване са по-ранни - 11 ч. и/или 18 ч.

 Снимка 375260

" Целим в програмата да има разнородни по жанр имена. Работим доста добре с Отдел Култура на Община София и сме хазаин на огромна част от събитията от техния плакат. "

Макар да му е доста мъчно да предложи единствено три идни събития, Мартин не би пропуснал Movie Music Night с присъединяване на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет на 30 август, Джаз за деца с Венци Благоев Джазтет на 2 септември, и концерта на Белослава на 26 септември.

Кога да отидем

По думите на Мартин най-често, изключително поради топлите дни и годишния сезон, желана част на деня е сред 17 и 22 ч., когато с изключение на всичко останало, има и най-висока централизация на театрални изяви.

Между 10 и 13 ч. пък е време, когато се случват по-ранни концерти и детски представления - най-вече. " След 22 ч. се съобразяваме с наредбите за звук, дръзвам да кажа извънредно сполучливо и с доста внимание. "

 Снимка 375261

Kino & Bar Cabana отвори на 12 юли и ще работи до края на септември. " А новият сезон ще предложи стратегия на още по-високо равнище ", дава обещание Мартин.

Kino & Bar Cabana e в парка на НДК.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР