По график ще бъде пуснат пътят през най-голямото срутище между

...
По график ще бъде пуснат пътят през най-голямото срутище между
Коментари Харесай

Пускат по график пътя Смолян-Мадан през най-голямото срутище

По график ще бъде пуснат пътят през най-голямото срутище сред Смолян и Мадан. Това реши 17-членна работна група от специалисти през днешния ден, ръководена от проф. доктор Стефчо Стойнев и с присъединяване на инж. Михаил Рашков – началник на дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура “ в АПИ.
Всички моторни транспортни средства през блокирания от месец март насам сектор ще се пропущат заран от 6,30 до 9 часа, на обед от 12 до 13 часа и следобяд от 16,30 до 18,30 часа. Решението влиза в действие в 16 часа на 16-ти септември.
През сектора ще се минава с ограничаване на скоростта 20 километра в час.
Извън тези часове колите ще минават през обходния маршрут – т.е., през Влахово.

Докато се пропущат колите ще е неразрешено осъществяването на строителни работи.
Решено е до 15-ти септември в зоната на първия сектор от срутището да се построи контрафорс от скални блокове, които да бъдат споени с бетон на височина от 2 до 3 метра.
Ангажимент на община Смолян е да обезпечи геолог, който всекидневно да следи положението на скалния масив и да изготвя отчети.
До 27-ми септември пък би трябвало да се направи отбрана и подсилване на откоса със стоманени профили по предложение и решение на проектанта.
За това се споразумяха участниците от всички институции, компании и консултанти: АПИ, Областно пътно ръководство - Смолян, област Смолян, община Смолян, представители на проектантския екип в осъществяването на инженерно-геоложки изследвания, на „ ВиК “, ЕСО, „ Електроразпределение ЮГ “, ДГС, ЮЦДП, „ Трейс груп Холд “ АД, „ Геоконструкт “ ЕООД, „ Инфра кепитъл “ ЕООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР