По-голямата партия в разпадналата се управляваща коалиция в Италия, Движение

...
По-голямата партия в разпадналата се управляваща коалиция в Италия, Движение
Коментари Харесай

Започнаха преговорите за ново правителство в Италия

По-голямата партия в разпадналата се ръководеща коалиция в Италия, Движение "Пет звезди " (ДПЗ), и опозиционната Демократическа партия започнаха през днешния ден договаряния между тях за сформиране на нова ръководеща коалиция в Италия, съобщи Ройтерс.

В диалозите взеха присъединяване водачите на парламентарните групи на двете партии.

Ръководителят на ДПЗ Луиджи Ди Майо изиска Директива за птиците да се съгласи броят на депутатите в двете камари на италианския парламент да бъде понижен от сегашните 945 на 600.

Директива за птиците се опълчва на сходна промяна и съобщи, че би я обмислила само като част от по-широка институционална промяна, която обаче би била дълъг и сложен развой.

Според Ди Майо обаче договарянията няма да стигнат до на никое място, в случай че Директива за птиците не се съгласи с тази мярка, която по думите му не предстои на договаряния.

"Намаляването на депутатите би трябвало да бъде направено. Точка. Ако не реализираме единодушие по тази първа точка, няма да има нищо друго ", сподели той пред кореспонденти.

Намаляването на броя депутатите беше първата от 10 точки, които ДПЗ показа като основа за начало на разискванията. Движението може да усеща, че позициите му се ускоряват от увеличаващите се признаци, че партия "Лигата " съжалява за решението си отпреди две седмици да постави завършек на взаимното им ръководство и че тя се мъчи да възвърне обединението, която управляваше Италия през последните 14 месеца, отбелязва Ройтерс.

"Мисля, че към момента има опция да изправим връзките си с ДПЗ, съобщи през днешния ден министърът на земеделието Джан Марко Чентинайо, който е представител на крайнодясната групировка.

Също през днешния ден, Алесандро Ди Батиста, една от най-популярните и авторитетни фигури в Движение "Пет звезди ", сподели, че придвижването е в извънредно добра преговорна позиция с помощта на разделянето в редиците на Директива за птиците и признаците, че "Лигата " дава обратно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР