По-голямата част от първата вълна хора с пенсия от частен

...
По-голямата част от първата вълна хора с пенсия от частен
Коментари Харесай

Ще бъдат ли ощетени новите пансионери от втората пенсия?

По-голямата част от първата вълна хора с пенсия от частен фонд нямат задоволително пари в партидите си, с цел да я получават пожизнено, демонстрира разбор на сектора, с който bTV разполага.
55% от първите получатели на „ втора пенсия ” с незадоволително пари за пожизнени заплащания 20 на 100 пък имат алегорични суми в партидите
Първата вълна от хора с право на така наречен втора пенсия ще се появи в края на 2021 година Това са към 17 хиляди дами. 5% на 100 от тях имат натрупвания в партидите си, които ще разрешат да им се изплаща пожизнена пенсия.

Тя ще е сред 35 и 165 лева 55% нямат задоволително натрупвания и по тази причина ще получават по този начин нареченото „ разсрочено плащане”. 20% имат алегорични суми в партидите и те ще ги получат вкупом.

„ Размерът на пенсията във втория дирек зависи какви вноски са правени, от нас или работодателя, какъв брой години са правени тези вноски и по какъв начин се ръководени тези пари. Със сигурност ще има сюрпризирани. Всеки би трябвало да знае кой е пенсионния му фонд и влизат ли там вноски”, разяснява в предаването „ Тази сутрин” някогашният обществен министър (в кабинета „ Костов”) Иван Нейков.

Според него опитите за опълчване на първия и втория дирек на пенсионното обезпечаване е нездравословен.
Три типа пенсии от частните фондове Две години специалистите готвеха законодателните ремонти, които да уредят изплащането им
„ Говореше се също по този начин, че парите на хората ще бъдат изядени от таксите, а това не е тъкмо по този начин. Не може да се прави съпоставяне сред пенсия от първия дирек, за която са правени вноски 40 години, и пенсия от втория дирек, за която са правени вноски 20 години и то три пъти по-малки от тези в първия дирек. Първият и вторият дирек би трябвало да работят дружно и да не се опълчват един на друг”, прикани Нейков.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР