По-голямата част от оръжията на бунтовниците хуси са оцелели при

...
По-голямата част от оръжията на бунтовниците хуси са оцелели при
Коментари Харесай

Страхове от хаос в Червено море, тъй като по-голямата част от скривалищата на оръжие на хутите оцеляват въпреки ударите на RAF

По-голямата част от оръжията на бунтовниците хуси са оживели при ориентирани въздушни удари от Съединени американски щати и Обединеното кралство на фона на опасения от безпорядък в Червено море, настояват чиновници на Белия дом.

Нападението против скривалищата на дронове и ракети предходната седмица унищожи 90% от набелязаните, само че подкрепяната от Иран формация резервира три четвърти от способността си да стреля по кораби, преминаващи през Червено море, споделиха двама американски чиновници.

Действията на хусите съставляват опасност за потока на международната търговия, прекъсвайки прекосяването на търговски кораби през морето към Суецкия канал, маршрут, който обслужва 15% от международното мореплаване. Войнстващата формация, която поддържа Хамас, твърди, че е атакувала кораби, свързани с Израел.

В четвъртък и петък английските самолети Typhoon и американските стелт бомбардировачи Lightning, подкрепени от крилати ракети, удариха към 30 места в Йемен. Това беше последвано от офанзиви за „ разчистване “ през у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР