По-голямата част от над 3,5 милиона германски камиона все още

...
По-голямата част от над 3,5 милиона германски камиона все още
Коментари Харесай

Aral с първия в Европа коридор за зареждане на елкамиони

По-голямата част от над 3,5 милиона немски камиона към момента се движат по пътищата с мотори с вътрешно горене. Въпреки това електрификацията и при камионите бележи огромни крачки. За да могат елкамионите да заменят моделите с мотори с вътрешно горене във взискателния логистичен бизнес без загуби, е нужна ефикасна инфраструктура за зареждане, ориентирана към тежкотоварния трафик.

С коридора за зареждане, който бе отворен в Бенсхайм в наличието на представители на Федералното министерство на цифровите въпроси и превоза (BMDV) и националния надзорен център за инфраструктура за зареждане, Aral електрифицира повече от 600 км от коридора Рейн-Алпи със своя Aral импулсна електронна марка. Натовареният логистичен маршрут свързва, наред с други неща, по-големите региони Рейн-Некар и Рейн-Майн със столичния район Рейн-Рур.

Коридорът за зареждане сега включва шест добре осветени и безвредни 300 кВт зарядни станции, приспособени към размерите на камионите. За съпоставяне: наличните в комерсиалната мрежа стенни кутии обезпечават мощ от 11 до 22 кВт. Повече от 20 камиона дневно и зарядна станция могат да получат зелено електричество от Aral pulse за обсег до 200 км по време на законово предписаната отмора на лидера от 45 минути. Автомобилите също могат да употребяват тези зарядни станции.

Високоефективните зарядни станции се намират на спирките за камиони Aral в Швегенхайм, Бенсхайм, Рюселсхайм, Райнбьолен, Дюселдорф и Дортмунд. През идващите месеци още една станция за зареждане в Бад Хонеф на A3 и в Кьолн ще приключи коридора за зареждане.

Александър Юнге, член на борда на Aral за електромобилност, сподели: „ Дискусията за електромобилност сега е доста фокусирана върху бранша на леките коли. Но междинният и тежкотоварният трафик също са в решаваща повратна точка. Нашата тактика е предопределена да отговори на това търсене със съответната оферта. "

Първият европейски кулоар за зареждане е значим крайъгълен камък по този път, защото дава опция за зареждане на елкамиони, които сега най-често би трябвало да се върнат в родното си хранилище за зареждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР