По-голямата част от американците ще се нуждаят от някаква форма

...
По-голямата част от американците ще се нуждаят от някаква форма
Коментари Харесай

Коя е най-добрата възраст за получаване на застраховка за дългосрочни грижи?

По-голямата част от американците ще се нуждаят от някаква форма на дълготрайни грижи до 65-годишна възраст и, за жалост, цената на тези грижи нараства фрапантно. Като подобен, нормално е най-добре да имате проект за покриване на тези типове разноски, преди да възникне нуждата от дълготрайни грижи. Това е мястото, където се намесва застраховката за дълготрайни грижи. 

Застраховката за дълготрайни грижи предлага наличен метод да се подготвите за високите разноски за грижи, с които може да се сблъскате по-късно в живота. Този вид покритие ви дава свободата да избирате типа грижи, които желаете, като в същото време пази вашето достолепие, вашите активи и тези, които обичате.

Необходимостта от застраховка за дълготрайни грижи е ясна, само че коя е най-хубавата възраст за закупуване на лавица?

Купете застраховка за дълготрайни грижи през днешния ден за по-добри цени и усъвършенствана досегаемост.

Коя е най-хубавата възраст за приемане на застраховка за дълготрайни грижи?

Най-добрата възраст за закупуване на лавица за дълготрайни грижи нормално е в средата на 50-те. Ето три аргументи за какво: 

Вашият достъп

Когато пазарувате застраховка за дълготрайни грижи, вашето здраве играе главен фактор за достъпа ви до покритие. В последна сметка, в случай че към този момент сте изправени пред здравословни проблеми, когато кандидатствате за застраховка, предлагането на покритие може да се преглежда като рисковано за застрахователната компания. В резултат на това може да ви откажат застраховка.

Простият факт е, че здравето нормално се утежнява с възрастта. Това значи, че нормално ще имате по-добър късмет да се квалифицирате за застраховка за дълготрайни грижи, в случай че закупите лавица, когато сте на 50 години, а не на 60 или 70 години.

Не чакайте да стане прекомерно късно. Купете застраховка за дълготрайни грижи в този момент.

Премиите по вашата лавица

Вашата възраст не играе роля единствено при достъпа ви до застраховка за дълготрайни грижи; това също е фактор за наградите, които плащате. Като цяло ще плащате по-ниски награди, в случай че се запишете в лавица в средата на 50-те си години, в сравнение с бихте платили в ранните доникъде на 60-те си години.

И по този начин, какъв брой огромна разлика могат да създадат няколко години? Ето разноските за $165 000 в компенсации на равнище за един мъж на разнообразни възрасти (въз основа на данни за 2022 година от Американската асоциация за застраховка за дълготрайни грижи):

55 години: $79,16 Възраст 60: $97,91 Възраст 65: $141,66

Съществува и сходно възрастово нарастване на наградите за самотни дами и двойки.

Необвързани дами:

55 години: 125,00 $ Възраст 60: 158,33 Щатски долар 65: 216,66 Щатски долар

Двойки (на същата възраст):

55 години: 173,33 $ Възраст 60: 216,66 Щатски долар 65: $312,50

Това, което демонстрират тези данни е, че колкото по-рано получите застраховка за дълготрайни грижи, толкоз по-ниски ще бъдат наградите ви.

Вашата дарба да планирате грижите си

Застраховката за дълготрайни грижи ви оказва помощ да покриете бъдещите разноски за грижи, само че не основава проект за дълготрайни грижи за вас. Това е нещо, което би трябвало да извършите с вашия брачен партньор, със експерт по пенсионно обмисляне или сами.

Разбира се, добра концепция е да си дадете допустимо най-вече време за обмисляне. И когато закупите застраховка за дълготрайни грижи на 50-те си години, евентуално ще имате няколко години сред момента, в който закупите полицата си, и момента, в който имате потребност от нея. Тези години ви дават задоволително време да създадете проект за грижите си по-късно в живота.

Други фактори за застрахователна лавица за дълготрайни грижи, които би трябвало да имате поради

Цената и достъпността на дълготрайните грижи са значими, само че те не са единствените фактори, които би трябвало да имате поради, когато купувате политика. Други значими фактори включват: 

Покритите видове уреди: Някои застрахователни полици за дълготрайни грижи обезпечават покритие единствено за избрани типове уреди, до момента в който други ви покриват, без значение къде се намирате. Уверете се, че сте обезпечени въз основа на това къде планирате да бъдете. Например, в случай че планирате да остареете на място, уверете се, че сте избрали лавица, която ви покрива вкъщи. Обхванати видове болногледачи: Някои политики покриват единствено публични болногледачи, до момента в който други обгръщат болногледачи като семейство и другари. Уверете се, че полицата, която купувате, покрива вида болногледач, който планирате да имате. Ездачи: Ездачите прибавят покритие към вашата застрахователна лавица. Например, някои ездачи могат да ви предпазят от инфлация, до момента в който други оферират покритие за вашия брачен партньор. Помислете за прибавяне на ездачи към вашата лавица, с цел да изградите добре закръглено покритие въз основа на вашите неповторими потребности. Лимити на покритие: Всички застрахователни полици за дълготрайни грижи имат предели на покритие. Уверете се, че вашата лавица предлага задоволително покритие, с цел да отговори на вашите дълготрайни потребности.

Изводът

Колкото по-рано закупите своята лавица за дълготрайни грижи, толкоз по-добри са възможностите ви нормално да получите нужната сума на покритие на налична цена. Ако чакате прекомерно дълго, с цел да се регистрирате, може да платите доста по-високи награди — или може да ви бъде отказано покритие. Купете лавица за дълготрайни грижи през днешния ден, с цел да заключите налична цена и дейно покритие.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР