По-голяма е вероятността да спечелим от тотото, отколкото ако ни

...
По-голяма е вероятността да спечелим от тотото, отколкото ако ни
Коментари Харесай

По-вероятно е да спечелите от тотото, отколкото да получите тежко усложнение след ваксина |

По-голяма е вероятността да спечелим от тотото, в сравнение с в случай че ни имунизират, да получим тежко нежелано събитие, пресметна проф. Генка Петрова, учител във Фармацевтичен факултет на Медицинския университет в София. Хората да не се тормозят да се имунизират, посъветва тя в изявление за предаването " Тази заран ".

„ Хората започнаха да бъдат бдителни във връзка с имунизациите и да оповестяват доста повече за нежелани реакции. Според последни данни 32% от съмнителните неразположения са докладвани от здравни експерти при „ Пфайзер “ и „ Модерна “, а 54% - от жители при „ АстраЗенека “. Между 71 и 76% от тези известия са леки общи неразположения “, добави проф. Петрова.

По думите й сега сме в голям постмаркетингов опит.

Тя изясни, че следенето на сигурността на медикаментите, включително и на имунизациите, протича условно в два стадия.

„ Първият е преди разрешаване на използването и вторият – след стартирането на лекарството или имунизацията. При първия наложително има контролна група от имунизирани и реакциите. Изчисляват се индикаторите. При втория ние разчитаме точно на такива спонтанни известия. Трябва обаче да се натрупа огромна база данни, с цел да се оцени този риск статистически важен ли е или е причинно-следствено обвързван “, разясни професорът.

Според нея държавните управления, притеснявайки се, поемат от време на време и неверни решения. Стремят се да не рискуват, защото са подложени на огромен напън в тази обстановка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР