По-голям от очаквания интерес към пунктовете на открито за ваксинация

...
По-голям от очаквания интерес към пунктовете на открито за ваксинация
Коментари Харесай

Голям интерес към пунктовете за ваксинация в столичните паркове

По-голям от упования интерес към пунктовете навън за имунизация против Коронавирус записаха от Районната здравна ревизия. Налага се да се доставят спомагателни количества ваксини, съобщи Българска национална телевизия. Ваксинират се хора от всевъзможни възрасти.

В Южния парк от 9 часа досега вече се имунизираха над 80 души. Екипи за имунизация има още в Борисовата градина и до Западен парк.

Пунктовете ще работят през днешния ден и на следващия ден от 9 до 16 часа. Те се намират в парк Борисова градина на Орлов мост, в Южен парк при входа до бул. Гоце Делчев и до Западен парк на паркинга на хранителния магазин на бул. Възкресение.

Има опция за имунизация с всички утвърдени у нас ваксини без AstraZeneca. От общината споделиха, че от нея не им е била доставена. Организаторите дадоха обещание на хората, имунизирани с Janssen, да получат неотложно своите имунизационни сертрификати.

Предвижда се пунктовете да работят през почивните дни през юни.

И трите пункта навън ще работят през днешния ден до 16 часа.

Към момента  България е измежду страните с най-нисък дял на ваксинираните хора в популацията с 12% от всички. За съпоставяне в Сърбия този % е над 65%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР