„По главния въпрос… няма позитивна реакция. Главният въпрос е нашата

...
„По главния въпрос… няма позитивна реакция. Главният въпрос е нашата
Коментари Харесай

Лавров разкри: Няма положителна реакция от САЩ на най-важния въпрос

„ По основния въпрос… няма положителна реакция. Главният въпрос е нашата твърда позиция за недопускане на по-нататъшно разширение на НАТО на изток и разполагане на настъпателни оръжия, които могат да застрашат територията на Русия “, показва той.

В, публикувана в уеб страницата на съветското външно министерство в отговор на журналистически въпрос, се показва в американския отговор „ има реакция, позволяваща да се разчита на начало на съществени диалози, само че по второстепенни въпроси “.

Сергей Лавров съобщи още, че получените отговори от Съединени американски щати и НАТО не престават да се изследват. По отношение на американския той означи, че от Вашингтон са поискали той да остане поверителен, само че „ няма подозрения, че в скоро врече той ще „ изтече “.

Руският първи посланик уточни, че двата отговора се преглеждат в комплекс и след междуведомствено координиране ще бъдат докладвани на президента Владимир Путин, който ще вземе решение за по-нататъшни стъпки.

В диалог по телефона късно в сряда китайският външен министър Ван И е споделил на американския държавен секретар Антъни Блинкън, че „ рационалните безпокойства на Русия в областта на сигурността би трябвало да бъдат възприети съществено и да се урегулират “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР