По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за

...
По една основна точка на проектодоклада на временната комисия за
Коментари Харесай

Делян Добрев: "Инерком" няма да може да осигури финансиране за сделката за ЧЕЗ

По една съществена точка на проектодоклада на краткотрайната комисия за договорката за ЧЕЗ имаме запаси – последната точка, която задължава Българска народна банка да даде кореспонденцията с "Инерком ". Има закони, които не разрешават информацията да се даде в този тип. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията по енергетика Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила.

Комисията изцяло оправда първичните ми упования – че тя няма с нищо да способства за приемане на повече информация за договорката. Комисията остана някак напразна. За това има справедливи аргументи. Всички дадоха информация, само че просто информацията я знаехме отпреди това, съобщи Добрев.

Банките не са поемали ангажимент да финансират договорката. Срокът е девет месеца, откато са подписали контракта с ЧЕЗ. Има още шест месеца, в които купувачът би трябвало да обезпечи финансирането. Моето чувство е, че тази договорка доста мъчно ще бъде финализирана с обезпечено финансиране. По-скоро ще изтекат деветте месеца и купувачът няма да може да обезпечи финансиране. В подобен случай ЧЕЗ може да реши да започва нова процедура, сподели още Делян Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР