По една извънградска къща на седмица отива на търг заради

...
По една извънградска къща на седмица отива на търг заради
Коментари Харесай

По една къща на седмица отива на търг

По една извънградска къща на седмица отива на търг поради неплатени задължения от притежателите й, научи " Монитор ". За 8 седмици в интервала от края на октомври до Коледа в Регистъра за обществените продажби на Камарата на частните правосъдни реализатори са оповестени общо 8 оферти.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, с изключение на подготвени за нанасяне парцели и за такива, които са пред съсипия, с цел да си построят нови на тяхно място. Така да вземем за пример 277 кв. м вила в положително положение в село Рогачево, Добричко е с начална цена над 700 000 лева В село Ефрейтор Бакалово, в същия завършек на България, пък ще търгът стартира от 17 500 лева за вила с над четири пъти по-голяма площ. Именно в тази част на страната се намират половината от предлаганите обекти.

Следват я област Русе - с две предложения, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче освен профилираните платформи за продажба на парцели изкараха на тезгяха повече къщи за посетители и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други уеб сайтове за разгласи. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски почивка. Двуетажна къща за посетители във Велинград - СПА столицата на страната се предлага от притежателите й за 160 000 евро. Мястото разполага с 50-местен ресторант, бар и професионална кухня. Друга оферта пък ни изпраща на Северното Черноморие в Каварна, където вила на два етажа се търгува за 250 000 евро. Тя побира 18 души като на първия има огромна веранда с панорамна панорама към морето.

Най-скъпа се оказва покупката на парцел в планината.

Гледката към снежните скатове се пресмята на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от неналичието на туристи поради пандемията, притежателите оферират 816 кв. м изцяло обзаведен парцел, който от 2006 година действа като дребен фамилен хотел с потенциал от 26 души. Част от продавачите на къщи за посетители, разгласили разгласи в уеб страницата, вземат решение да се разделят със своите обекти точно по време на коледните празници.

Въпреки че хотелите и къщите за посетители у нас не бяха наложително затворени от здравните управляващи по време на изключителното състояние и епидемиологичната конюнктура в страната, те не се радват на огромен интерес през последните месеци. Това се дължи на първичното ограничение на пътуванията и последвалото го затваряне на заведенията за хранене. Припомняме, че с една от последните заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов заведенията за хранене към хотелите към този момент могат да отворят порти единствено за своите посетители, само че при лимитирано работно време.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР