По един случай за марсилска треска и лаймска болест са

...
По един случай за марсилска треска и лаймска болест са
Коментари Харесай

Ухапани от кърлежи пловдивчани, заразени с лаймска и марсилска болест

По един случай за марсилска тресчица и лаймска болест са регистрирани през вчерашния ден в Пловдив, оповестиха от РЗИ. Пациентите са потърсили лекарска помощ, откакто вдигнали висока температура, получила са болки в мускулите, почувствали са изнемощялост и настинка.

След като са били прегледани от експерти се открило, че заболяването им е в ранен етап, предписани са им лекарства и лекуването им ще продължи при домашни условия, написа 24 часа. Двамата са инфектирани от кърлежи, които са ги нападнали, най-вероятно през предходната седмица, е мнението на лекарите. През последните дни в Пловдив зачестяват случаите на ухапвания от рисковите акари, които са преносители на лаймска болест и марсилска тресчица.

Лекарите от РЗИ приканиха жителите да бъдат доста деликатни, защото рисковите паразити са станали по-агресивни през последните дни.

Големият проблем е, че ухапването от тях в множеството случаи е безболезнено и постоянно остава неусетно. Медиците са безапелационни, че за отстраняването на кърлежа от тялото на индивида е най-добре е да бъде потърсена лекарска помощ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР