По двупартиен начин Камарата на представителите гласува да порицае депутата

...
По двупартиен начин Камарата на представителите гласува да порицае депутата
Коментари Харесай

Рашида Тлайб порицана от Конгреса. Какво означава порицание?

По двупартиен метод Камарата на представителите гласоподава да порицае депутата от Демократическата партия в Мичиган Рашида Тлаиб, защото тя продължи да пази мнения, необятно считани за призоваващи за елиминирането на Израел.

Двадесет и двама демократи се причислиха към републиканците с 234-188 гласа късно във вторник, откакто Tlaib – единственият палестинско-американски член на Конгреса – разгласява видеоклип на протестиращи в Мичиган, скандиращи „ от реката до морето “, част от песнопение, наказано от еврейските групи и Лигата срещу клеветата като антисемитско.

Но какво значи да бъдеш охулен в Камарата на представителите и какъв резултат има това?

Според Камарата на Съединени американски щати това е форма на неодобрение, която „ записва дълбокото отрицание на Камарата на непозволено държание на член, което все пак не дава отговор на прага за изключване. "

Общо взето порицанието е наказание на дейности, изказвания или композиция от двете на член. За приемането му е належащо единствено болшинство от членовете на Камарата.

След утвърждение от болшинството, цензурираният законодател би трябвало да стои в кладенеца на залата, до момента в който председателстващият чиновник чете резолюцията за съмнение. От Tlaib не се изискваше да стои в кладенеца

Порицанието се счита за по-сериозно от „ порицанието “, което е друга резолюция, която членовете на Камарата могат да изнесат на пода, с цел да санкционират сътрудниците си.

Порицанието идва ли с някакво наказване?

Не. Порицанието не води до премахване на член от която и да е комисия или попречва по какъвто и да е метод неговия или нейния престиж като законодател.

Каква е историята на порицанието в Конгреса?

Двадесет и шест членове са били порицани в историята на Камарата след порицанието на Tlaib за всичко - от рушвет до полово непозволено държание с Камарата страница.

Например през 2021 година представителят на Републиканската партия Пол Госар беше охулен за издание на аниме видео, изобразяващо себе си по какъв начин убива депутата от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес и президента Байдън.

Демократите се пробваха да порицаят конгресмена Джордж Сантос, който беше упрекнат в интрига, подправени изказвания, електронни измами, подправяне на записи, утежняваща кражба на идентичност и машинация с кредитни карти. Усилието се провали.

Първото записано неодобрение е на конгресмен Уилям Станбери през 1832 година за засегнатост на тогавашния ръководител на Камарата на представителите Андрю Стивънсън по време на спор. Обидата? Станбъри сподели, че окото на оратора може да бъде „ прекомерно постоянно обърнато от стола, който заемате, към Белия дом “.

Само петима членове на Камарата са били изключени, ход, който изисква поддръжка от две трети.

— Кейтлин Йилек способства за този доклад 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР