По думите му Инспекторатът на Министерството на здравеопазването също е

...
По думите му Инспекторатът на Министерството на здравеопазването също е
Коментари Харесай

Шокова Оставка Разтърси България! Схемата Е Колосална, Вижте За Какви Пари Става Въпрос!

По думите му Инспекторатът на Министерството на здравеопазването също е проверявал ИАМО, само че не са били направени такива заключения, каквито са направени от прокуратурата. Всяка конструкция на Министерство на здравеопазването се ревизира един път годишно, напомни министър Ананиев.

Припомняме, че Върховна касационна прокуратура образува досъдебно произвеждане за закононарушение по работа, осъществено в интервала от 01.01.2017 година до 31.12.2017 година Прието е, че са налице данни за превишаване на власт от длъжностни лица от ИАМО за да се набави за проверяваните физически и юридически лица полза - да не им бъдат съставяни актове за административно нарушаване и да не им бъдат налагани административни санкции и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, като действието е осъществено от лица, заемащи отговорно служебно състояние, настояват от прокуратурата.По това време организацията е била ръководена от доктор Златица Петрова и доктор Михаил Христов.

По-късно представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разясни, че има подозрения за 11 случаи за лекарски неточности през 2017 година При половината от случаите става дума за новородени бебета. Случаите са били преценени от организацията като маловажни и държавното обвиняване не е известено за тях.

Всички материали, касаещи смъртни случаи в лечебни заведения, са изпратени по подготвеност на съответните окръжни прокуратури, с оглед осъществяване на инспекция за възможни закононарушения причиняване на гибел при професионална несъобразителност, оповестиха също от прокуратурата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР