По думите му, ако направим анализ на изборните резултати, единствено

...
По думите му, ако направим анализ на изборните резултати, единствено
Коментари Харесай

Карадайъ: Задават се на хоризонта поредните, шести, ненужни избори

По думите му, в случай че създадем разбор на изборните резултати, само евроскептиците усилват своята поддръжка.

Независимо, че сме членове на Европейски Съюз, ние в България даваме ли си сметка в каква обстановка се намираме и в какво състояние се намираме и то навръх база евроатлантическите полезности - полезностите, които ни заведоха да бъдем членове на Европейски Съюз и НАТО, попита Карадайъ. Той означи, че за последните две години страната ни организира пет пъти избори за парламент. България стана една политически несигурна, нестабилна страна в района, вместо да бъде образец за другите страни, уточни водачът на Движение за права и свободи.

Според Карадайъ пътят на европейската интеграция на страните от района би трябвало да се извърви бързо. Когато войната тропа на вратата и виждаме експанзията на Русия в Украйна, тогава се сещаме какъв брой е скъп мирът. А преди да я забележим - войната, ние приказваме за нея като нещо, което надали не няма по какъв начин да се случи, разяснява той.

По думите му дългото очакване води до отмалялост, отчаяние и съмнение, освен в политиците, а и в жителите. Това би трябвало да се има поради от Европа, само че самите страни от Балканите би трябвало да знаят, че участието в Европейски Съюз не е подарък - това са избрани критерии, избран път, който би трябвало да се извърви, съобщи Карадайъ.

Снимка: Булфото

В Европейски Съюз, с цел да има непоклатимост и сигурност, би трябвало да има мир, непоклатимост и сигурност на Балканите. Но, с цел да има мир, сигурност и непоклатимост на Балканите, при тази богата история, просвета, етническо разнообразие на Балканите, ние, Балканите би трябвало дружно да членуваме в общи полезности съюзи - това са НАТО и Европейски Съюз, посочи той.

Илхан Кючюк: Трябва да се направи опит за държавно управление, България пропуща доста възможности 

Трябва да се направи опит за съставянето на държавно управление, съобщи пред публицисти евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, разяснявайки вътрешнополитическата обстановка в България, откакто взе участие в провеждащия се в София конгрес " Европейски Съюз се среща с Балканите ". 

" Иска ми се, доста имам вяра, тъй като България пропуща доста благоприятни условия по Плана за възобновяване и резистентност. Трябва да се направи опит. Противното какво значи - да се откажем, да нямаме държавно управление, да не реализираме задачите си, да губим благоприятни условия ", разяснява той опциите за постоянен кабинет.

Евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк
Снимка: БТА

" Трябва да се върнем назад към концепцията България да бъде способен член на Европейския съюз. Това може да се случи, когато заявим доста ясно от София, че ние желаеме да бъдем част от политиката по интеграция вътре в самия Европейски Съюз, включваща Шенген и Еврозоната. Днес Европа се трансформира с високи темпове. България би трябвало да бъде част от процеса на смяна ", счита Кючюк.

Във връзка с оставката на Мария Габриел като европейски комисар, която получи номинация от ГЕРБ-СДС за кандидат-премиер на групировката, Илхан Кючюк означи, че " тя няма да бъде на масата ", когато се вземат решение значими въпроси в Европейската комисия. Той разясни, че изборът на нов еврокомисар включва номинация на претендент от законно държавно управление, последвано от нелека процедура по чуване.

На въпрос какъв сигнал изпраща България към европейските институции след протичащото се в правосъдната система от последните дни, Илхан Кючюк отговори: " На първо място какъв сигнал даваме към българските жители - че не сме подредени ".

Форумът " Европейски Съюз се среща с Балканите ", който се организира за втора поредна година, е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия " Алианс на либералите и демократите за Европа " и Атлантическия клуб в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР