По досъдебното производство водено под ръководството и надзора на Окръжна

...
По досъдебното производство водено под ръководството и надзора на Окръжна
Коментари Харесай

Нови обстоятелства по досъдебното производство за възникналото тежко ПТП с петима загинали на пътя Плевен - Ловеч

По досъдебното произвеждане водено под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Плевен, за зародило тежко ПТП на пътя Плевен – Ловеч, към сегашния миг са осъществени голям брой дейности по следствието, включително е направена съдебно-медицинска експертиза с обект – мъртвец на лидера на лек автомобил марка „ Фолксваген “, станал причина за случая.

Произшествието породи на 16.07.2022 година, в региона на пътен кантон „ Люляците “. При внезапно нахлуване в насрещната лента за придвижване, лек автомобил „ Фолксваген “ блъска челно лек автомобил „ Голф “. В резултат на удара починаха петима души, сред които две деца и двамата водачи.

По делото е показано умозаключение от специалисти, според което при огледа, аутопсията и хистологичното проучване на натрупа на лидера на лекия автомобил „ Фолксваген “ е открито скъсване на перикарда и сърдечния мускул, т.е. той е претърпял изострен миокарден инфаркт. Резултатите от проучванията за съществуване на алкохол в кръвта и на двамата водачи са негативни. В качеството на очевидци са разпитани редица лица. Предстои назначението на автотехническа експертиза, разпити на още очевидци, както и провеждането на редица следствени дейности.

Разследването по делото продължава, с цел да се открият в цялостен размер събитията довели до възникването на пътното произшествие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР