По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени 42-годишната

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени 42-годишната
Коментари Харесай

Осъдиха две жени за грабеж на улица в Казанлък

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора са наказани 42-годишната Е.Ю. и 41-годишната Д.Ю.

Те са приети за отговорни за това, че на 11.01.2022 година в гр. Казанлък, в съучастничество между тях, са лишили непознати движими движимости – черна раница с разнообразни движимости в нея и пари – 1050 лева от владението на 62-годишна жена с желание незаконно да ги присвоят,  като са използвали за това сила  – дърпане на раница, разкъсване дръжката на раницата и задръстване на устата на потърпевшата – закононарушение по член 198, ал.1  вр. с член 20, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 11.01.2022 година към 18.30 ч. потърпевшата се движила пешком в един от жилищните квартали на гр. Казанлък. Видяла, че към нея се доближават две непознати дами, които й подвиквали. Тя тръгнала по-бързо, само че те я настигнали. Едната почнала да й дърпа раницата, която била на гърба й и викала: “Гладна съм, дай ми 5 лв. “. Другата й запушила устата с ръка. След това двете разменили местата си. Едновременно с това едната от тях бръкнала във вътрешния джоб на якето на потърпевшата и лишила черно портмоне. Двете съумели да скъсат дръжката на раницата, взели я и избягали. Пострадалата се прибрала в дома си, откъдето подала сигнал на тел. 112.

Част от движимостите са били открити и върнати на потърпевшата, а парите възобновени. И двете обвинени са арестувани на 20.01.2022 година и по отношение на тях е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража “ по искане на наблюдаващия прокурор.

Спрямо Е.Ю., която е осъждана преди и актуалното закононарушение е осъществено в изпитателен период, е наложено наказване от 1 година отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим.

Спрямо Д.Ю. е наложено условно наказване от 3 години отнемане от независимост с 5 години изпитателен период. Наказанията са избрани по съглашение, утвърдено от Районен съд – Казанлък.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР