По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които
Коментари Харесай

К: Свят | Австрия в локдаун, протести заливат Европа; Русия обвини Запада, че "истеризира" на тема Украйна

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Подбор от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните бизнес вести -.
Австрия влезе в локдаун Какво се случи? Австрия наложи от от през днешния ден цялостен народен локдаун за всички, откакто през последните седмици среднодневната смъртност от COVID-19 се е утроила макар имунизациите, а отделенията за интензивна помощ в лечебните заведения са цялостни съвсем на оптимален потенциал. Хората по опция ще би трябвало да работят от къщи и ще могат да напущат домовете си единствено с значима съответна цел, като да вземем за пример да си купят артикули от първа нужда или да отидат на лекар. Локдаунът ще продължи най-малко 10 дни, само че може да бъде продължен до 20, в случай че ограниченията не проработят бързо. Правителството също по този начин прави имунизациите наложителни от 1 февруари 2022 година

Защо е значимо? Австрия е първата западноевропейска страна, която вкарва фрапантната мярка да задължи жителите си да се ваксинират против COVID-19. Около 66% от 8.9-милионното население е имунизирано, което наподобява не е задоволително да спре разпространяването на мощно заразния делта-вариант. По-рано държавното управление във Виена опита да ограничи разпространяването, като наложи локдаун единствено за неимунизираните, само че мярката не даде резултат. Дебат за възможна наложителна имунизация върви и в прилежаща Германия. Протести против коронавирус ограниченията заливат Европа Връщането към фрапантните ограничавания от началото на пандемията предизвика масирани митинги освен в Австрия, само че и из цяла Европа. През уикенда против наложителната имунизация излязоха 40 хиляди души във Виена. Подобни демонстрации бяха проведени по същото време в Белгия, Нидерландия, Италия, Швейцария и Хърватия, като се стигна до конфликти с полицията, арести и вандализъм. Русия упрекна Запада, че " истеризира " на тематика " инвазия в Украйна " Какво се случи? Официалните управляващи в Москва упрекнаха през днешния ден Съединени американски щати и западните им сътрудници, че като повтарят догатката, че Русия приготвя офанзива против Украйна, като струпва войски по границата си със прилежащи страни, единствено ненужно повишават напрежението. " Тази нервност се раздухва изкуствено ", разгласи представителят на Кремъл Дмитри Песков пред съветската държавна телевизия. В събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи, че страната му е мощно обезпокоена от съветската военна интензивност край границата с Украйна, а тази позиция се споделя от множеството партньорски страни в Европа.

Ръководителят на украинското военно разузнаване ген. Кирило Буданов твърди пред изданието Military Times, че Москва е струпала към 92 хиляди военнослужещи и най-вероятно се приготвя за офанзива в края на януари или началото на февруари. Според него сходна инвазия ще включва въздушен десант в Източна Украйна, военноморска офанзива в Одеса и Мариопул, както и навлизане на дребни формирования от Беларус.
Реклама
Защо е значимо? Москва отхвърля съмненията като провокаторски и на собствен ред стачкува против по нейните думи " увеличената интензивност на НАТО в района. " Според представителя на Кремъл, не била изглючена и " провкация " в района. Песков също по този начин разгласи, че Москва желае НАТО да спре " да свива военния си пестник " край съветските граници и да не въоръжава Украйна с съвременни оръжия. По-рано през тази година армията на Киев получи пратка с американски антитанкови ракети Javelin, които съществено биха затруднили вероятно съветско навлизане със сухоземна бронирана техника. Снимка на деня
Полски служители на реда охраняват загражденията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Брузги-Кузница на полско-беларуската граница Източник: Reuters
Докато Русия и Украйна си разменяха взаимни обвинявания, полският министър председател Матеуш Моравиецки предизвести, че мигрантската рецесия по границата със прилежащ Беларус може да е прелюдие към " нещо доста по-лошо ". Още значими вести от света Двете най-големи партии в Румъния - на либералите и социалдемократите,, оставяйки настрани враждите между тях, с цел да сложат точка на траялата три месеца политическа рецесия в страната, съвпаднала с пика на последната вълна от коронавирус-пандемията. Начело на новия кабинет ще застане 54-годишният военачалник от запаса Николае Чука, който е някогашен длъжностен министър на защитата и е препоръчан от президента Клаус Йоханис.

Петима души са били убити, а над 40 - ранени, откакто в дребния американски град Уокиша, щата Уисконсин в неделя. Според локалната полиция по отношение на случая е арестуван един човек, като към момента не е ясно дали става дума за терористичен акт, само че " все още не наподобява да е ".

Управляващият в Афганистан режим на талибаните наложи ограничаване по малкия екран да се излъчват. Телевизионните говорителки и журналистките са задължени да покриват главите си с забрадка, когато се демонстрират на екрана.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР