По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | "Северен поток 2" е готов; Китай с изненадващ ръст на износа през август

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -. " Северен поток 2 " стартира работа до дни
Какво се случи? Последната тръба на газопровода " Северен поток 2 " беше положена край брега на Германия. Със заваряването на тръба №200 858 завърши последният стадий от строителството на газопровода, който минава по дъното на Балтийско море. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че работата на газопровода ще стартира до няколко дни.

Защо това е значимо? Очаква се с новата тръба да се удвои потенциалът на съществуващия газопровод " Северен поток " и това да разреши на Русия да заобиколи Украйна, когато доставя газ към Европа. Съединени американски щати наложи наказания на участващи компании в плана, само че се отхвърли да блокира приключването му.
Китай изненада с огромен растеж на износа през август
Какво се случи? Китайският експорт набъбна ненадейно мощно през август, защото доставчиците евентуално са нараснали поръчките преди мощния пазарен сезон в края на годината. Износът пораства с 25.6% в доларово изражение на годишна база. Вносът е скочил с 33.1%, като е достигнал най-високото си равнище до момента. Най-голям растеж при експорта означават електрониката, високотехнологичните артикули и облеклото, до момента в който при вноса това още веднъж са електрониката и високотехнологичните артикули.

Защо това е значимо? Увеличението идва на фона на разстройствата във второто по величина пристанище в Китай през предишния месец поради появяването на огнище на ковид, довело до тапи и увеличени разноски за доставка.
Европейска комисия ще издаде първата емисия зелени облигации през октомври
Какво се случи? Европейската комисия (ЕК) разгласи, че през октомври ще издаде първите си зелени облигации, с които ще могат да се финансират разноски, свързани с климата по проекта за възобновяване и резистентност. Миналият септември Европейска комисия разгласи, че възнамерява да събере 30% от средствата, нужни по 750-милиардната й стратегия за икономическо възобновяване, посредством зелени облигации и да употребява приходите за финансиране на зелени вложения и промени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР