По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

K: Свят | Северна Корея тества нова крилата ракета; Льо Пен ще се бори с "талибанизацията" във Франция

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -.
Северна Корея тества нова крилата ракета

Какво се случи? Въоръжените сили на Северна Корея сполучливо са направили този уикенд тестване на нов вид крилата ракета, способна да нанася удари по цели даже на територията на Япония. Според формалните медии на страната прототипите са поразили цели, намиращи се на към 1500 км от точката на изстрелване.

Защо това е значимо? Според отбранителни анализатори това е първата севернокорейска крилата ракета, която най-вероятно може да носи нуклеарна бойна глава. За разлика от балистичните, този вид оръжейни системи са доста по-трудни за прехващане от системите противоракетна защита. Само преди месец организацията на Организация на обединените нации за надзор на атомната сила също по този начин сигнализира, че Северна Корея още веднъж е задействала своите реактори за обогатяване на плутоний за военни цели. Настоящият ракетен тест е образно доказателство, че режимът в Пхенян продължава да е кадърен да създава нови оръжейни системи без значение от проблемите с доставките на храна и дълбоката икономическата рецесия, в която страната изпадна, откакто съвсем прекъсна контактите си с външния свят малко след началото на световната Коронавирус пандемия. Льо Пен ще се бори с " талибанизацията " във Франция

Какво се случи? Лидерът на френската последна дясна партия " Национален фронт " Марин льо Пен разгласи в неделя началото на своята акция за президентските избори в страната следващата година, като остро нападна сегашния държавен глава Еманюел Макрон. Тя го упрекна, че е основал " общество на полицейщина и следене " поради налагането на строги антипандемични ограничения и въвеждането на наложителни имунизационни документи при визитата на доста места и мероприятия във Франция. Льо Пен даде обещание възобновяване на реда и законността, унищожаване на " наркоименията " и " талибанизираните " зони и " елиминиране на гангстеризма и мафията, както и на всички тези, без значение дали са ислямисти или не, които желаят да наложат правила и метод на живот, които не са наши ".

Защо това е значимо? Според настоящите социологически изследвания Льо Пен и Макрон ще са финалистите на френските президентски избори през април следващата година, като актуалният президент би спечелил с минимална преднина на възможен балотаж. В лагера на крайната десница обаче би могло да настъпи разединение, в случай че в конкуренцията се включи спореният ефирен водещ и държавник Ерик Земур. Според социолозите той би могъл да обърка политическите сметки, отцепвайки към 8% от поддръжката за Льо Пен. Организация на обединените нации търси 600 млн. $ поради филантропичната злополука в Афганистан
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР