По-добре полицията да беше застреляла двойния убиец Стоян Зайков-Чане, а

...
По-добре полицията да беше застреляла двойния убиец Стоян Зайков-Чане, а
Коментари Харесай

Психологът Тодор Тодоров: Предпочитах полицията да застреля Чане

По-добре полицията да беше застреляла двойния палач Стоян Зайков-Чане, а не той самичък да си постави завършек на живота.

Това заяви пред TrafficNews известният престъпен психолог Тодор Тодоров във връзка развръзката на екшъна в Костенец.

„ Мнозина ще ми кажат, че съм кръволок, само че този човек е лишил два живота и имаше възможност да отнеме още. Затова за мен е добре да знам, че когато някой заплашва сигурността на хората, се взимат бързи и съответни ограничения това да спре ”, съобщи Тодоров.

По мнението му, сътрудниците му психолози от Министерство на вътрешните работи са работили съответно, когато са съобщили непосредствено на сина на Зайков за гибелта на татко му. За това описа неговата вуйна Надя Шишкова, сестра на убитата Милена Шишкова, която укори чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че са подходили прекомерно брутално към 14-годишния Стивън.

Психологът отхвърли мамчето да е държано жадно и гладно по време на разпита за търсения му татко.

„ Когато се е случило нещо трагично с даден човек, би трябвало да съобщиш на неговия родственик или непосредствен новината за гибелта като факт. Задачата ти като психолог е да поемеш цялата следваща страст на опечаления. И по-късно да го подкрепиш и окажеш помощ да се възвърне. Не може да направиш викторина, до момента в който той самичък стигне до правилния отговор, тъй като това щяло да го пощади ”, безапелационен беше Тодоров.

За Чане той разяснява още:

" Ако той по ревностни аргументи е направил първото ликвидиране - на брачната половинка му, това значи, че е човек с елементарно ранимо его, с тежък нарцистичен проблем. Такъв човек ще му бъде доста мъчно да се съобщи или да се остави да бъде заловен. Така или другояче, да отнемеш човеши живот, единствено по себе си значи, че не си в нормата.

Ако отнемеш втори живот, към този момент сигурно можем да приказваме за съществуване на психопатни характерности. Когато се криеш 20 дни в гората като Тарзан, тогава към този момент можеш да си сигурен, че ги имаш. Хората сме обществени същества и имаме потребност от най-близкото си обществено обграждане.

Когато ти се откажеш от всичко това и избереш самотата и отшелничеството, това към този момент приказва що за човек си. Ако си го правил и преди години, към този момент с безспорна сигурност този човек има психопатни характерности ".

Според психолога Зайков не е вманиачен човек, щом изпитва боязън и се крие толкоз време.

За случая той разяснява още: " Тук там се прокраднаха отзиви, че е открито някакво количество наркотични субстанции. Това тотално би трансформирало психологическия портрет на Зайков ", добави Тодор Тодоров.

Той допуска, че Зайков се е прострелял с последния си патрон.

И даде различен образец, който има отношение към Стивън и Стоян Зайкови:

" Наскоро имах случай, при който едно дете е било на жертва на педофил. Издевателствата са почнали, когато е било на 12-годишна възраст. През цялото време се опитваше да прикрие кой е същинският направил на закононарушението. Доста дълго време говорихме с него, до момента в който то най-после се отпусне и му спечелихме доверието да ни каже за виновника. И от самото начало детето не искаше нито вода, нито храна. Накрая, до момента в който ни разказваше какво и по какъв начин се е случило, естествено го претърпя. Чак по-късно детето към този момент изиска да се нахрани и да пие вода, тъй като почувства апетит и жадност ".

Между 1999 до 2012 година престъпният психолог Тодор Тодоров работи като шеф бранш „ Криминална логика на психиката ” в Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи. Участвал е в разкриването на тежки закононарушения, в договаряния при взети заложници, както и за преодоляване на сериозни обстановки. /trafficnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР