По данни на Централната избирателна комисия в руските региони има

...
По данни на Централната избирателна комисия в руските региони има
Коментари Харесай

В Русия започна тридневно гласуване. Планът на Кремъл е Путин да ...

По данни на Централната изборна комисия в съветските райони има съвсем 94 хиляди изборни секции, които ще бъдат отворени всеки ден от 08:00 до 20:00 ч. локално време. За гласуването са направени над 113,5 млн. бюлетини, написа съветското без значение издание " Медуза ".

В допълнение към изборните секции в 29 района е проведено отдалечено електронно гласоподаване. От 25 февруари се организираше авансово гласоподаване в труднодостъпни места, а от 1 март - гласоподаване в чужбина (там бяха открити 269 изборни секции). Повече от 2,3 милиона гласоподаватели са дали своят вот предварително, заяви ЦИК.

 

Президентски избори се организират, окупирани от съветските войски по време на пълномащабната инвазия в Украйна. Украинското външно министерство прикани съгражданите си, живеещи в окупираните територии, да не гласоподават на президентските избори в Русия. Върховната рада се обърна към интернационалната общественост с апел да осъди провеждането на съветски избори в окупираните елементи на Украйна.

 

Изборите в тези области, несъмнено, са противозаконни., който ще насочи послания, че изборите в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са противозаконни и незаконни. Протестът ще се организира пред Посолството на Русия у нас и ще стартира в 17:00 часа на 17 март.

Кой се кандидатира?

 

Кандидатите условно са четирима: Владимир Путин, който се кандидатира за пети мандат, и представителите на систематичните партии Леонид Слуцки (Либерално-демократическа партия (ЛДПР), Николай Харитонов (Комунистическа партия на Руската федерация, КПРФ) и Владислав Даванков (Нов народ).

 

Съперниците на Путин отхвърлиха да го подлагат на критика по време на предизборната акция. Руската ЦИК не разреши на опозиционни или антивоенни претенденти да се кандидатират.

 

Според изследванията на публичното мнение, извършени от държавните служби, повече от 70% от гласоподавателите имат намерение да гласоподават за Путин на изборите. Според източниците на " Медуза " проектът на Кремъл е Путин да покаже " рекордни резултати " на тези избори , като получи повече от 80% от гласовете.

Първите резултати от гласуването ще бъдат оповестени от ЦИК незабавно след затварянето на изборните секции в Калининград - на 17 март в 21:00 ч. московско време. Предварителните резултати от изборите ще станат известни сутринта на 18 март.

Какво ще направи опозицията?

 

Руската съпротива предложи предизборна протестна акция, наречена " По пладне против Путин " . Тя е измислена от Максим Резник, някогашен народен представител от градския съвет на Санкт Петербург. Акцията допуска, че тези, които са срещу Путин, ще дойдат до изборните секции едновременно - в 12 ч. на обяд на 17 март.

 

Акцията " По пладне против Путин " бе подкрепена от колонията от Алексей Навални. След гибелта на политика неговият сподвижник Леонид Волков назова присъединяване в акцията " По пладне против Путин " " политическо наследство на Алексей Навални " .

 

Екипът на умрелия съветски опозиционен водач пусна приложение, наречено " Фотон ", което на инцидентен принцип ще предлага на гласоподавателите за кого да гласоподават на изборите или да скапват бюлетината, с изключение на за Путин.

Вдовицата на политика, Юлия Навална, прикани руснаците да се включат в акцията " По пладне против Путин ", до момента в който западните страни ги приканиха да не признават резултатите от изборите в Русия и да не считат Владимир Путин за законен държавен глава.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР