По данни на руското военно министерствоЗеленски заплаши с прекратяване на

...
По данни на руското военно министерствоЗеленски заплаши с прекратяване на
Коментари Харесай

7000 чужди наемници се бият на страната на Киев

По данни на съветското военно министерство
Зеленски заплаши с преустановяване на договарянията

Украйна чака морски десант в Мариупол

Близо 7000 задгранични наемници от над 60 страни се борят в Украйна на страната на Киев, заяви през днешния ден съветското отбранително министерство, съобщи ТАСС.

„ От началото на специфичната военна интервенция киевският националистически режим е привлякъл в Украйна 6824 задгранични наемници от 63 страни”, съобщи пред публицисти представителят на военното ведомство Игор Конашенков.

По публични данни на министерството най-вече наемници са пристигнали от Полша - 1717 души. Около 1500 наемници са пристигнали от Съединени американски щати, Канада и Румъния. От Англия и Грузия са пристигнали до 300 души от всяка от двете страни. Има и 193 наемници от сирийски региони, които са под контрола на Турция.

А към 400 непознати наемници са в състава на украинските сили, отбраняващи Мариупол, които сега са обкръжени от съветските войски в пристанищния град. „ По думите на предали се украински военнослужещи, на територията на предприятието „ Азовстал” в състава на украинските групировки сега са обкръжени до 400 задгранични наемници”, уточни Конашенков.

Който добави, че множеството от тях са жители на европейски страни, както и канадци. Конашенков напомни, че преди този момент отбранителното министерство е съобщавало, че радиопреговорите сред бойците в Мариупол се организират на шест непознати езика.

Новината за задграничните наемници пристигна на фона на изтеклия през днешния ден ултиматум на Москва към отбраняващите Мариупол украинските бойци да смъкват оръжие и да се предадат. Москва твърди, че към този момент управлява напълно градската територия на Мариу­пол и единствено дребен брой украински бойци, в това число от батальона „ Азов”, са останали в завода „ Азовстал” в обсадената южна зона на пристанищния град.

„ На всеки, който постави оръжие, се подсигурява запазването на живота”, сподели Михаил Мизинцев - началник на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация.

Мизинцев увери, че против предалите се „ не се ползва принуждение или психически натиск”, на всеки се дава опция да се свърже с околните си и се оказва, при нужда, здравна по­мощ.

Отбраняващите Мариупол украински сили обаче отхвърлиха да се предадат.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заплаши да изтегли страната си от мирните договаряния с Русия, в случай че украинските бойци, обсадени в Мариупол, бъдат избити от съветските сили. „ Това, което те (руснаците) вършат в този момент, може да постави завършек на всевъзможни преговори”, сподели Зеленски в изявление за украински новинарски уебсайт. А украинският общоприет щаб разгласи, че Москва приготвя морски десант в Мариупол.



По молба на Ердоган
Русия освободи заложници в джамия


Говорителят на съветското отбранително министерство Игор Конашенков

Руски спецчасти са освободили заложници, държани в джамия в Мариупол от украинските националисти. Това заяви през днешния ден представителят на съветското отбранително министерство Игор Конашенков, съобщи ТАСС.

„ В хода на настъпателните дейности по освобождението на град Мориупол, по молба на президента на Турция Реджеп Ердоган на 16 април в Приморския регион бе извършена специфична интервенция по освобождението на заложници, държани от украински нацисти в турска джамия”, уточни Конашенков.

Той добави, че вследствие на акцията на съветски спецчасти джамията е била деблокирана, като са унищожени 29 бойци, включително и задгранични наемници.

„ Заложниците - жители на една от страните от Оперативно-наблюдателно дело (Общност на самостоятелните държави) са освободени и изведени на безвредно място”, сподели още Конашенков.

Показаха матросите от потъналия крайцер
Бойците от флагмана „ Москва “ на церемониал в Севастопол


Матроси от крайцера „ Москва”, строени в Севастопол в очакване на адмирал Николай Евменов.

Русия сподели матросите от потъналия в четвъртък съветски военен транспортен съд „ Москва” за пръв път след случая, съобщи Би Би Си.

На публикувани от съветското отбранително министерство видеокадри се вижда огромна група от бойците от крайцера на церемониал в Севастопол - пристанище на полуостров Крим. Те са посрещнати от адмирал Николай Евменов - главнокомандващ на съветския Военноморски флот. Евменов твърди матросите, че ще продължат да служат в бойния флот на Руската федерация.

Съобщението на съветското военно ведомство бе публикувано в събота, само че не бе обявено по кое време се е състояла срещата сред бойците и адмирал Евменов.

Видеото е с дълготрайност 26 секунди. В края на записа в изявление адмиралът показва, че екипажът на „ Москва” сега е основан в Севастопол.

Инцидентът с крайцера - флагман на съветския Черноморски флот, стана през нощта против четвъртък, когато на борда прогърмял гърмеж и последвал пожар. Според управляващите в Киев корабът е бил изумен от украински ракети „ Нептун” - информация, която не бе доказана от съветската страна.

Русия от своя страна заяви, че на борда на крайцера са се взривили муниции, след което лумнал пожар. Плавателният съд получил повреди по корпуса. В резултат бе подредено изтеглянето му на буксир, което обаче се случи при мощно неспокойствие в Черно море, като в последна сметка „ Москва” потъна. Потъването на кораба бе доказано от Русия. Която уточни, че всичките 500 души от екипажа са избавени.

Украински представители обаче обявиха, без да дават доказателства, че някои от съветските матроси, в това число и капитанът на крайцера Антон Куприн, са починали.

Американският публицист и анализатор Патрик Лорънс: Съединени американски щати преждевременно упрекнаха Русия във военни закононарушения


Американската администрация преждевременно и голословно упрекна Русия в съучастничество във военни закононарушения в Украйна, Вашингтон преследва политически цели, а изразяването на друго мнение в обществените мрежи е цензурирано. Такова мнение показва в публикация за американското онлайн издание Consortium News Патрик Лорънс - анализатор, дълготраен сътрудник зад граница, главно за в. „ Интернешънъл хералд трибюн”.

Коментирайки изказванията на западните страни за желанието им да проверяват закононарушения, приписвани на съветските военни в Украйна, той означи: „ Никой даже не си дава сметка, че всички следователи са от тези страни, които работят против Русия”.

„ Никой не вижда, че при провеждането на тези фиктивни следствия основни въпроси бяха изключени от сферата на публичното разискване. Зверствата в Буча, Мариупол и други места не подлежат на подозрение, само че по какъв начин можем да питаме кой е виновен за тях”, показва Лорънс.

Той обръща внимание на обстоятелството, че президентът Джо Байдън назова нещастието в Буча съветско военно закононарушение по-малко от два часа, откакто тя стана известна. „ В този миг той не можеше да знае какво се е случило”, акцентира Лорънс. Според него „ поддръжката от болшинството американци за незаконния режим в Киев” е „ абсурдна” и се изяснява по-специално с „ всеобщо промиване на мозъци “.

Журналистът показва, че главните американски медии заобикалят тематиката за „ нова вълна от тежка цензура”, на която са подложени „ дисидентски писатели и анализатори, които си вършат труда да показват събитията в Украйна такива, каквито са, с нужната професионална безпристрастност”.

„ Не съм сюрпризиран, че Украйна ни докара до това, което считам за групова психическа рецесия. Вашингтон, откакто се наслаждаваше на своя успех от 30 години след Студената война, реши да употребява Украйна и нейния народ, с цел да сложи всичко на карта и да низвергне Русия”, счита Лорънс. И твърди, че без значение от изхода на военните дейности в Украйна, губещ ще бъде Западът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР