По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа
Коментари Харесай

Три нови смъртни случая от COVID-19 в Русе

По данни на Регионалната здравна ревизия за последните 24 часа в региона и по-конкретно в община Русе са регистрирани два нови случая на COVID-19, като те са оставени под домашна изолираност.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 81 души, което значи, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1302-ма.

За страдание през вчерашния ден още двама мъже и една жена с позитивен PCR тест за ковид са умряли. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 88, от които 48 мъже и 40 дами на възраст сред 39 и 91 години.



Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна зараза в област Русе станаха 3113, като дейните случаи все още са 1723.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за денонощието област Русе се подрежда на 20 място по заболеваемост в страната. На равно с Русенско е област Силистра. С един болен е област Кърджали, а в Хасково няма нито един нов случай. Необходимо е да се обърне внимание, че по принцип в неделя обичайно се вършат доста по-малко PCR проби в сравнение с през останалите дни от седмицата, заради това че множеството лаборатории не работят.

По-късно денем очаквайте систематизирана информация по отношение на разпространяването на COVID-19 в Русенско през миналата седмица.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят и за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР