По данни на медията републиканците си осигуряват 221 места от

...
По данни на медията републиканците си осигуряват 221 места от
Коментари Харесай

Републиканците поемат контрола над Камарата на представителите на САЩ

По данни на медията републиканците си обезпечават 221 места от общо 435 в Камарата на представителите, до момента в който демократите може да разчитат на 221 места в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

 

Несигурността остава към осем места - преброяването продължава в четири окръга в щатите Колорадо и Калифорния. Резултатите остават неразбираеми и в изборните региони във Вашингтон, Аризона, Аляска и Ню Йорк.

 

Преминаването на контрола върху Камарата на представителите към Републиканската партия се предвижда също и от телезивионните канали CNN, Fox News и CBS.

Междинните избори в Съединени американски щати се организираха на 8 ноември. Републиканците демонстрираха умерени резултати, макар че множеството медии и изследвания на публичното мнение предричаха тяхната безапелационна победа.

 

Преброяването на гласовете продължава. И въпреки републиканците да управляват Камарата на представителите, демократите се чака да запазят болшинство в Сената, спечелвайки най-малко 50 места против 49 за републиканците. Местата в горната камара са единствено 100, а при равно систематизиране сред двете партии решителен става гласът на вицепрезидента на Съединени американски щати, който е Камала Харис от Демократическата партия. Съдбата на още едно място в Сената ще бъде избрана през декември след резултатите от втория тур на изборите в щата Джорджия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР