По данни на CryptoQuant от началото на февруари се наблюдава

...
По данни на CryptoQuant от началото на февруари се наблюдава
Коментари Харесай

Институционалните инвеститори и ролята им в бъдещето на Биткойн

По данни на CryptoQuant от началото на февруари се следи видимо нарастване на неизразходваните транзакции (UTXO) с размер от 1,000 до 10,000 Биткойн (BTC) токена.

UTXO за BTC е мярка, която следи количеството криптовалута в адреса на портфейла, което остава недокоснато след транзакция.

От 1 февруари насам UTXO на притежателите на монети с активи сред 1,000 и 10,000 BTC се е повишило с 2%, както оповестява доставчикът на данни за веригата.

Обикновено, когато сходен скок в UTXO се случва дружно с рали на цените, това постоянно демонстрира внезапно повишаване на натрупването от страна на институционалните вложители. То също по този начин допуска, че огромните притежатели на BTC , или китовете, може да получават обилни количества от водещата криптовалута и да ги разрушават на по-малки UTXO за предпазване или по-нататъшни вложения.

Предлагайки визия за неотдавнашното повишаване на UTXO, вариращи от 1,000 до 10,000 BTC, Crypto Dan, анализатор на CryptoQuant заяви:  

Институционалните вложители ускоряват наличието си на пазара. Според Dan, макар че неотдавнашното повишаване на UTXO за обсъждания диапазон на цената на BTC “ “, то въпреки всичко значи приток на институционална ликвидност на пазара.

Това изказване беше доказано посредством оценка на показателя Coinbase Premium Index (CPI) на монетата, който наблюдава разликата сред цените на BTC в Coinbase и Binance. Положителната и възходяща стойност на CPI демонстрира мощен напън за покупки измежду основаните в Съединени американски щати институционални вложители в Coinbase.

Данните от CryptoQuant демонстрират, че CPI на BTC остава над нулевата линия от началото на февруари, като на 14 февруари доближи годишен връх от 0.122, което е сигнал за засилено наличие на институционални вложители в този ден. Въпреки че все още на писане на публикацията CPI на BTC се приближава до централната линия, той към момента поддържа позитивна стойност от 0,004.

Освен това, до момента в който CPI на BTC понижава от пика си на 14 февруари, корейският премиум показател (KPI) на монетата, който следи разликата в цените сред южнокорейските тържища и други, претърпя рали през последните седмици. Когато CPI на BTC се увеличи по този метод, това демонстрира внезапно повишаване на натиска за покупки измежду корейските вложители на дребно.

Макар това засилено пазарно присъединяване, което докара до 25% нарастване на цената на BTC през последния месец, анализаторът предизвести, че при бичи пазари, след забележителен приток на институционални вложители, на пазара нормално навлизат нови самостоятелни вложители, което бележи края на бичия интервал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР