По-дълга грипна ваканция за учениците. Мярката ще бъде взета само

...
По-дълга грипна ваканция за учениците. Мярката ще бъде взета само
Коментари Харесай

МОН обмисля да въведе дистанционно обучение заради COVID-19

По-дълга грипна почивка за учениците. Мярката ще бъде взета единствено в обособени области, поради огромния брой заболели от грип.

От просветното министерство обмислят и вид за въвеждане на виртуално образование при положение, че болестта от ковид се разрасне.

По проект учениците би трябвало да се върнат назад в учебно заведение в четвъртък. В Пловдив, Стара Загора и Велико Търново обаче ваканцията е удължена до края на седмицата. Това най-вероятно ще се случи и в София, защото столицата в този момент доближава пика за заболелите, написа trafficnews.bg. 18-то учебно заведение в София има най-модерния център за цифрово образование на възпитаници. Могат ли обаче децата да наваксват уроците от у дома?

Едни от първите възпитаници у нас, на които им се наложи да учат вкъщи са от пловдивската математическа гимназия. След завръщане от Италия остават 2 седмици под карантина. А учебното заведение прави онлайн график на уроците им. 

„ Още на първия ден моят класен началник ми изпрати цялата граматика по британски език, която моите съученици са взели, до момента в който отсъствах, по-късно се включиха всички останали учители от гимназията ”, споделя Мирослав, предава Нова тв.

„ Плюсовете са, че човек има повече свободно време да разпредели своите задължения и аз като възпитаник в 12-ти клас имах повече време на акцентира на матурите ”, прибавя Никол.

„ Децата всекидневно получаваха информация какво се случва във всеки един от часовете по всеки от предметите и получаваха независими задачи. 04;05 В момента обмисляме вид и за видеовръзка, ученикът да следи в действителна конюнктура по какъв начин протича самият урок ”, изясни Веселина Карапеева.

От просветителното министерство към този момент възнамеряват по какъв начин при положение на здравна рецесия образованието на всички места в страната да премине в мрежата.

„ Самоподготовката, упраженията да се организират във взаимоотношение с учителя в електронна среда, тъй че да не е на 100% изгубено това време ”, съобщи Красимир Вълчев.

А през днешния ден е извършена и среща сред министъра и представители на онлайн обазователни платформи като Розалина. Според нея множеството учебни заведения у нас имат запас за сходно образование.

„ Трябва да се намерения за тези по-малки проценти, където може би няма устройства, може би няма интернет. И най-много да се намерения за подготовка на учителите, с цел да могат те по верния метод да работят отдалечено с учениците ”, сподели Розалина Лъскова.

„ Тези платформи би трябвало да оказват помощ на учителя да качва някакво наличие, което да е там непрекъснато за учениците и те да имат достъп до него. Учителят изпраща задача, ученикът я взема решение и платформата споделя на учителя какво се е случило ”, счита  Иван Господинов, който е преподавател с опит както с класната стая, по този начин и във виртуалната.

По сметки на МОН поради грипни епидемии от началото на тази образователна година децата са отсъствали приблизително по 10 дни. Затова към този момент не се планува удължение на образователната година, нито смяна в датата на изпитите. Учебният материал ще бъде преструктуриран за сметка на по-малко извършения.

До второ разпореждане се анулират всички екскурзии и зелени учебни заведения, както и визитите на обекти отвън постройките на учебните заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР