По-бързи влакове и по-опростени билети могат да станат част от

...
По-бързи влакове и по-опростени билети могат да станат част от
Коментари Харесай

Жп мрежата на Европа ще стане по-голяма, по-бърза и по-евтина

По-бързи влакове и по-опростени билети могат да станат част от европейската железопътна мрежа съгласно нови оферти на Европейската комисия, представени от Euronews.

Планираната Трансевропейска транспортна мрежа (TEN-T) ще включва построяването на нови високоскоростни железопътни връзки до 2040 година, което ще редуцира времето за пътешестване сред доста точки, да вземем за пример от Будапеща до Букурещ и от Хамбург до Копенхаген.

Основните направления на мрежата TEN-T ще имат минимална скорост от 160 км/ч за пътнически влакове и 100 км/ч за товарни влакове, показва се в проекта за деяние на Комисията за стимулиране на железопътния превоз на дълги дистанции.

Европейската комисия също по този начин даде обещание " решителни дейности " за опростяване на процеса на запазване на трансгранични пътувания с трен, с цел да направи билетите " по-лесни за намиране и запазване, както и по-привлекателни във връзка с цената ".

" Грийнпийс " приканва Европа да употребява влакове, а не къси полети

Правителствата на Европейски Съюз да предизвикват повече пътуването с влакове, изключително нощни влакове

Когато влаковете минават през железопътната мрежа на прилежаща страна, техните оператори заплащат такса за достъп, с цел да покрият разноските за потребление на релсовия път. Понастоящем законодателството на Европейски Съюз разрешава на инфраструктурните компании да начисляват надбавка върху тези такси за достъп, само че това може да се промени.

През 2023 година Комисията ще актуализира насоките си за това какъв брой високи могат да бъдат таксите. Тя ще насърчи и пилотни планове, с цел да откри дали намаляването на сумите може да подтиква трансграничните пътувания с трен.
 Италия разтърсена от скандал за жп връзка с Франция
Италия разтърсена от скандал за жп връзка с Франция

Рим без политика за високоскоростен влак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР