По 300 лв. еднократна помощ ще отпусне на всеки свой

...
По 300 лв. еднократна помощ ще отпусне на всеки свой
Коментари Харесай

300 лв. помощ за всеки украински студент в Медицински университет-София |

По 300 лева еднократна помощ ще отпусне на всеки собствен студент от Украйна Медицински университет-София, след утвърждение от Академичния съвет. Това бе решено на Ректорски съвет в понеделник и оповестено на срещата на ректора акад. Лъчезар Трайков с украински студенти, оповестяват от МУ-София.

Във висшето учебно заведение учат 39 студенти от Украйна в постоянна форма на образование. 25 от тях участваха на срещата и описаха от какво имат потребност в сегашната спешна обстановка.

Ръководството на МУ-София ще спомага за в допълнение осъществяване на пропуснати извършения и сполучливо привършване на образователната година на тези от тях, които са пристигнали по-късно за летния учебен срок заради военните дейности, или пък към момента са в родината си и не могат да се върнат за образователните занятия.

Планира се и обезпечаване на стаи в общежитията на университета, където да бъдат настанени при потребност фамилиите на наши студенти, избягали от военните дейности в Украйна.

Както към този момент бе оповестено, наемите за общежитие на всички украински студенти в МУ-София до края на образователната година ще бъдат поети от бюджета на Студентски съвет към университета.

Ръководството на МУ-София следи деликатно ситуацията в Украйна и е в подготвеност да реагира в поддръжка на своите задгранични студенти, според от смяната в обстановката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР