Плувецът Йосиф Миладинов е сред облагодетелстваните спортисти, ако можем така

...
Плувецът Йосиф Миладинов е сред облагодетелстваните спортисти, ако можем така
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов: Няма как да съм готов за европейското

Плувецът Йосиф Миладинов е измежду облагодетелстваните спортисти, в случай че можем по този начин да ги определим - той е измежду малцината, които към този момент имат извоювани олимпийски квоти за игрите в Токио следващата година. И не му се постанова занапред да мисли по какъв начин ще се бори за присъединяване в тях след края на изключителното състояние.

Въпреки това пандемията обърка и неговия живот, както и следването му в Швейцария. Подобно на Антъни Иванов, пловдивчанинът се върна наложително в България и копнее за първия ден, в който ще има отворени басейни.

Йосиф, който е “Млад състезател номер едно на България за 2019 г.”, призна, че след първото влизане в басейна ще му би трябвало половин година, с цел да доближи върховата си форма. Което съгласно него ще рече, че в случай че европейското състезание се организира в края на лятото или есента, както се допуска, той няма да е изцяло подготвен.

“Дните ми минават доста нормално. Тренирам два пъти дневно у дома, върша лицеви опори, комерни преси, въобще виждам да подкрепям формата си. Върнах се от Швейцария преди три или четири седмици. След като изкарах 14-дневна карантина къщи, в този момент си повеждам естествен живот. Тренировките вкъщи не са пълноценни. За съревнование като Европейското състезание ще ми би трябвало половин година, с цел да се приготвя добре. Ако то се организира до края на годината, не мисля, че ще мога да вземам участие на него в такава форма, каквото чакам.На възнамерявам пътешестване до Швейцария, даже в случай че там защитните ограничения отпаднат по-рано в сравнение с в България. Чакам тук да отворят някой басейн след 13 май и да стартира да упражнявам с националния отбор”, съобщи Йосиф Миладинов в изявление за БНР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР