Пловдивското училище СУ Черноризец Храбър , намиращо се в ЖР

...
Пловдивското училище СУ Черноризец Храбър , намиращо се в ЖР
Коментари Харесай

Пловдивското училище СУ “Черноризец Храбър“ намери своя талант в музиката

Пловдивското учебно заведение СУ " Черноризец Храбър ", намиращо се в ЖР " Тракия ", откри своя  гений в музиката. След бурни овации и доста конфети стана стана ясно, че седмокласничката Иванина Колева е спечелилият в " ЧХ търси гений ". Талантливата ученичка смая запълнената от фенове ученическа зала със страхотното осъществяване на шлагера на Селин Дион „ I surrender “. 
Прочетете още
Събитието се организира на 25-ти януари, а атмосферата в залата надалеч не отстъпваше на тази от действителен ефирен формат. Ученици от разнообразни класове смаяха публиката с осъществявания от разнообразни музикални жанрове, състезавайки се в две категории – за професионални и за фенове. Началната учителка Милена Великова и сътрудника й Борислав Герговски влязоха в ролята на водещи през звездната вечер. Зрител на огромните гении на СУ " Черноризец Храбър " беше и кметът на Тракия Георги Гатев.

Голямата победителка в категорията за профисионалисти Иванина Колева е почнала да развива кариерата си в музиката  при вокалния възпитател Румяна Иванов в „ Арт войс център “. През август предходната година13-годишното момиче печели „ Гласът на Европа “ и стипендия на ISCART – Международната академия за просвета и изкуство със седалище в Лугано, Швейцария. Тя мечтае да се развива в с музиката, като проектът й е да държи приемни изпити в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “, където желае да учи поп и джаз пеене.

Талантливи гласове бяха чути и в категория " фенове ".  Седмокласничките Анастасия Шикова и Пламена Гатешка, които пеят в учебната вокална група „ Музикално чудо “, завоюваха публиката в дует и извършиха парчето “Hit the road Jack “ на Рей Чарлс. 

Общо 50 възпитаници са имали предпочитание да вземат присъединяване в събитието, като са изпратили свои записи за предварителния кастинг. След това най-хубавите са попаднали в обор " фенове " и " експерти ", а 22 девойки и момчета бяха позволени до финала. Публиката имаше опцията да вземе решение кой да заеме призовите места, а  жури от преподаватели дефинира по трима финалисти в категории, които показаха " феновете ".- Бийтбокс на песента „ Петър плет плете “, ария за Райна Попгеоргиева, известни български  шлагери и три пиеси за пиано показаха. 

Директорът на  СУ " Черноризец Храбър " Елена Кисьова връчи на огромните спечелили награда- ваучер на стойност 300 лв.. За тези, които са  завоювали второ и трето място също ще има парична премия. 



 

Снимка: Станимира Димитриева

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР