Пловдивското училище Райна Княгиня сложи край на проблема с тежките

...
Пловдивското училище Райна Княгиня сложи край на проблема с тежките
Коментари Харесай

Пловдивско училище сложи край на проблема с тежките раници

Пловдивското учебно заведение " Райна Княгиня " постави завършек на казуса с тежките раници. Учениците от общо 11 паралелки в пети и шести клас към този момент имат съвременни лични шкафчета, в които могат да оставят учебници, пособия и принадлежности. С места за багаж и тетрадки досега бяха обхванати единствено децата от първи до четвърти клас.

Пловдив

Всяко едно дете от пети и шести клас към този момент има свое персонално шкафче с ключ и персонален номер. Ученическите шкафчета в учебно заведение " Райна Княгиня " са съвсем като тези, познати ни от американските филми.

Преди да бъдат сложени новите шкафчета, раницата на шестокласничката Венета постоянно е тежала по 8-9 кг. Сега е доста по-лека.
Венета Павлова, ученичка в шести клас: " Наистина са много практични. В тях си оставяме папки за другите предмети, принадлежности за физическо, изобразително, технологии. "

" Досега трябваше да си ги носиш на гърба ли тези неща? "

Венета Павлова, ученичка в шести клас: " Да. "
Родителите също към този момент са по-спокойни, че товарът върху децата им е по-малък.
Снежана Павлова – родител на дете в шести клас: " Това беше належащо, тъй като децата носят доста тежки раници, и от време на време това е проблем, в случай че те би трябвало да се придвижват на по-голямо разстояние до у дома. Те са в една такава възраст, в която порастват и двигателният уред се оформя. "
Новите шкафчета са ситуирани на цялостен етаж в учебното заведение. За закупуването им не са събирани средства от родителите.
Мария Гайдарова, шеф на ОУ " Райна Княгиня " - Пловдив: " Абсолютно достижимо е за едно средностатистическо учебно заведение, със средства от бюджета, без да се лишат учениците от други потребности. "
Подовата настилка в коридора също е нова. Покритието е антибактериално и ергономично.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР