Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишен мъж

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 38-годишната Екатерина и 20-годишният ѝ наследник Стефан, упрекнати в убийството на 63-годишния Поли Стефанов.

Тежкият случай стана на 27 декември. Възрастният мъж е открит мъртъв в къща в Пловдив след подаден на тел. 112 сигнал.

При извършените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от полицията и прокуратурата е открито, че потърпевшият е бил в къщата дружно с майката и сина. След приложимост на алкохол сред тях зародил скандал. Обвиняемите нанесли голям брой удари с нож и стъклена чаша на 63-годишния мъж, който умрял вследствие на пострадвания в региона на шията. Нападателите са били арестувани от полицията при опит да изоставен Пловдив, заяви Дарик.

Магистратите през днешния ден одобриха, че са налице задоволително данни с цел да се направи обосновано съмнение, че майката и синът в съучастничество са направили закононарушението, в което са упрекнати. Жената е направила признания пред проверяващите за стореното от нея. Съдът счете още, че има действителна заплаха и двамата арестувани да се укрият, защото са създали опит да заличат следите си след осъществяване на закононарушението и се пробвали да избягат. Освен това, синът е осъждан два пъти, а майката един път. Жената няма и непрекъснат адрес. Начинът, по който е осъществено закононарушението, за което са арестувани, характеризира и двамата с висока степен на социална заплаха, стана ясно още по време на днешното правосъдно съвещание.

Определението на магистратите предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР