Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

На база нови доказателства: Прибраха и помагача на мъжа, залял с киселина гадателката Тони

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на помагача на мъжа, залял с киселина гадателката Антоанета Тодорова в ЖР „ Тракия ”. Това се случи откакто прокуратурата стачкува наложената от Районен съд преди дни мярка „ парична гаранция ” на 51-годишният Веселин Вълчанов, който карал джипа от Враца до Пловдив и назад.
Прочетете още
Със същата присъда окръжните магистрати потвърдиха и „ мярката за неотклонение ” на посочения за причинител на закононарушението 42-годишният Йордан Цветанов. Решението на Окръжния съд и дефинитивно и двамата мъже ще дочакат процеса зад решетките.

Мъжете са упрекнати, че в съучастничество са предизвикали междинна телесна щета на гледачката на карти ”Таро " Тони на 16 март. Жената бе залята със сярна киселина в дома си в комплекс в ЖР " Тракия ", а апетитен за фактическия реализатор на закононарушението е Йордан Цветанов, който е бил подпомаган от Веселин Вълчанов. Двамата мъже бяха хванати във Враца, след което състав на Районния съд под тепетата остави причинителя в ареста и пусна съучастника под парична гаранция от 1500 лв..

Районната прокуратура обаче стачкува паричната гаранция, искайки задържане под стража и за съучастника в тежкото закононарушение. От държавното обвиняване внесоха в съда нови доказателствени претенции против Веселин Вълчанов, която бяха признати от магистратите. По делото има осъществени спомагателни следствени дейности, събрани са още доказателства, разпитани са очевидци и са снети информации от телефонни диалози.

При обиск в дома на помагача е конфискуван телефон и при осъществяване на информации в мобилните оператори е открито, че картата е закупена от различен мъж и от направена разпечатка е открито, че са провеждани диалози с потърпевшата Антоанета. Закупилият картата Максим Петров е разпитан във Враца, след което си е трансформирал показанията в Пловдив. Вълчанов му предложил да промени показанията си и очевидецът го е направил.

" Това си е друго осъществено от него закононарушение ", акцентира прокурора. По една от маратонките на Вълчанов е открита сярна киселина, с каквато е била залята Тони. От нейния разпит пред проверяващите е станало ясно, че мъжът я е заплашвал преди заливането с киселина. В дома му е открита и фотография с адреса на Тони и текст към нея: „ Да я махаме ”.

Към момента гадателката към момента е в болница с 12% изгаряния трета степен, довели до обезобразяване.

Адвокатите Глъднишки и Янков, бранители надлежно на Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов не се съгласиха с доводите на прокуратурата, искайте по-леки ограничения за двамата мъже.

Съдът от своя страна реши, че поради тежестта на  закононарушението и съпричастността и на двамата към него, въпреки и да не е налична заплаха от укриване и двамата би трябвало да останат под стража. Като претекст магистратите изложиха и изключителната планираност на поредни събития довели до закононарушението и изключителната смелост при реализирането му. Според тях съществува висока социална заплаха и реална възможност мъжете да извършат ново закононарушение.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР