Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Пазарджишкия окръжен съд и

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Пазарджишкия окръжен съд и
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави на свобода ученика, блъснал и убил 92-годишна жена в Пазарджишко

Пловдивският апелативен съд удостовери решението на Пазарджишкия областен съд и остави в действие избраната мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер на 3000 лева за 18-годишния Васил Е. от село Добровница, който на 21 май блъсна при маневра на заден ход 92-годишна жена, която в следствие умря.
Прочетете още
Единадесетокласникът от локалната Професионална гимназия по химични и хранителни технологии бе седнал зад кормилото на БМВ без да има шофьорска брошура и поради нещастието в началото бе арестуван в ареста. След случая, младежът е тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробите му са негативни.

От прокуратурата стачкуваха наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция ” от първоинстанциоония съд, защото младежът имал остарели провинения - управлявал в нетрезво положение и му е било отнето свидетелството за правоуправление. Въпреки това от държавното обвиняване са на мнение, че мястото на един възпитаник не е в ареста, а в учебно заведение и това би трябвало да е приоритет при вземането на решение.

Според отбраната му, се касае за безразсъден случай. От образователното заведение са показали отлична характерност за момчето, както и писмо с позитивни думи от кмета на селото и подписка, че Васил се употребил с положително име в Добровница. Според юриста на младежа той не е напуснал местопроизшествието, оказал е подпомагане на служителите на реда и е закарал дамата в болница. Освен това, той е направил признание, което е задоволително доказателство, че той регистрира виновността си.

В решението на апелативните магистрати се споделя, че държанието на Васил директно след настъпилото ПТП сочи на умишлено подхванати дейности за поета персонална отговорност, а след привличането му като обвинен -  за подпомагане по отношение на откриване на обективната истина като е дал пояснения за механизма на настъпване на ПТП и личното си присъединяване в него. Това, наред с безспорно младежката му възраст - 18 годишен, необремененото му правосъдно минало и качеството му на учащ не разрешава да се направи извод за заплаха от осъществяване на закононарушение с интензитет, който да не може да бъде преодолян и с избраната от първостепенния съд мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3 000 лв..

Определението е дефинитивно и паричната гаранция следва да бъде импортирана в 7-дневен период.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР