Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Стара Загора,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Стара Загора,
Коментари Харесай

Съдът пусна под парична гаранция шефката на РУО-Стара Загора

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд Стара Загора, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г. П. Той е упрекнат, че дружно с шефа на Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора, Т. Д., е направил две закононарушения. Това оповестяват от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. 

Обвиняемата Т. Д.  и нейният бранител са отдръпнали частната си тъжба против определението на първоинстанционния съд, с която по отношение на нея е взета мярката за неотклонение „ задържане под стража “, заради отпадане на правния интерес от обжалване на правосъдния акт. С разпореждане от 10 ноември на прокурор от Окръжна прокуратура - Стара Загора, избраната ѝ от съда мярка за неотклонение е променена от „ задържане под стража “ в  „ парична гаранция “ от 2000 лв.. Поради това Пловдивският апелативен съд приключи производството по частната тъжба на обвинената Т. Д. 

Срещу Г. П. са повдигнати обвинявания за това, че през интервала от 2017 год. до 2023 год. се сговорил с Т. Д. да правят закононарушения за да набират имотна полза, като се възползвали от служебното състояние на шефа на РУО. Г. П. е упрекнат, че е принуждавал шефове на учебни заведения в района да подписват контракти с посочена от него компания за доставка на безвъзмездни закуски, обяд, осъществяване на строително монтажни работи и други Деянията са наказуеми с “лишаване от независимост “ до шест години.  

Апелативните съдии са приели, че от събраните досега доказателства – разпореждане за привличане на обвинени лица, протоколи за разпит на обвинените, протокол за разпит на очевидци, може да се направи извода, че е налице обосновано съмнение в огромна степен за съпричастност на Г. П. към обвиняванията, които са му повдигнати. Г. П. няма непрекъснат адрес, не има недвижимо имущество, живее в квартири на разнообразни адреси в Стара Загора, които непрекъснато сменя. Не работи и употребява леки коли на непознати лица. Налице са данни, че е хазартна персона с експлозивен темперамент и е податлив към пререкания и разпра с лица, с които не е в положителни връзки.  За това съдът одобри, че  има действителна  опасност да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. 

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР