Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив остави в ареста издирвана от Германия крадла

Пловдивският апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “  за млада жена, на чието име е издадена европейска заповед за арест във Федерална република Германия.

Искането тя да бъде предадена на немските управляващи за осъществяване на влезнала в действие присъда е на Районния съд в Саарбрюкен.

Престъпленията, за които дамата с букви Г. М. е наказана в Германия са четири обири и един опит за кражба, осъществени през 2019 година Те са наказуеми и по българския Наказателен кодекс. Тя е било малолетна, когато й е наложено наказване отнемане от независимост за осем месеца. Г. М. е напуснала Германия незабавно след постановяване на присъдата и се е прибрала в България.

Апелативният съд проучва доказателствата по делото и реши, че няма учредения за смяна на мярката за неотклонение на Г. М., която в това време е навършила 18 години, и отхвърли молбата на отбраната и за слагането и под „ домакински арест “.

Същинското дело за екстрадиция е планувано за средата на януари пред Окръжния съд, защото се чакат документи, изискани от Германия.

Определението на Апелативния съд за мярката е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР