Пловдивският апелативен съд остави в ареста турски шофьор, заловен при

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста турски шофьор, заловен при
Коментари Харесай

Съдът реши за тираджията, хванат със злато за 1 млн. лева на границата ни

Пловдивският апелативен съд остави в ареста турски водач, хванат при контрабанда на златни украшения. Магистратите решиха, че определението на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Х. А., е вярно и законосъобразно и го потвърдиха.

Срещу лидера е повдигнато обвиняване за това, че на 05.03.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил е пренесъл контрабандно през границата на страната от Турция за България 10,267 кг. златни украшения на стойност 1 070 712 лв.. При осъществената щателна митническа инспекция в управлявания от обвинения ТИР са открити и конфискувани златните украшения разпределени в пакети, които са били скрити във фабрични кутии в товарния автомобил. Престъплението „ квалифицирана контрабанда “ е съзнателно и е тежко по смисъла на закона. За осъществяването му се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години и санкция от 20 000 лева до 100 000 лв..

Апелативните магистрати решиха, че са налице и трите изискуеми от закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на водача. За митническата контрабанда, в която той е упрекнат, се планува тежко наказване, което единствено по себе си индуцира висока социална заплаха на действието. Обвиняемият е непознат жител и няма адрес в България. За това съдът реши, че най-сигурният метод, наличието му на правосъдния развой да бъде обезпечено, е задържането му под стража.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР