Пловдивски родители скочиха срещу Националната стратегия за 2019 - 2030.

...
Пловдивски родители скочиха срещу Националната стратегия за 2019 - 2030.
Коментари Харесай

Родители скочиха на новата стратегия за детето

Пловдивски родители скочиха против Националната тактика за 2019 - 2030. Заради недоволството от документа приготвят народен митинг, които ще се състои на 11 май в 17:30 часа. Пловдивските родители ще изразят гласно недоволството си или пред общината, или пред регионалната администрация.

Това стана ясно преди броени минути, когато се събраха пред общината, с цел да обсъдят дейностите и настояванията си. Те са срещу въвеждането на патронажната грижа по домовете за деца до 3-годишна възраст. Причината е, че в това те съзират опит за внедряване на норвежката обществена система.

Те нарекоха системата " октопод, който смуче Западна Европа и Скандинавските страни ". По думите на недоволните родители единствено Вишеградската четворка е съумяла да устои на този модел. Освен това те се афишират и срещу приемната грижа и предпазените жилища, които са се трансформирали в бизнес.

На среща, на която родотелите разискаха настояванията си, участва и правист. Очаква се те да изпратят отворено писмо до министър-председателя, президента, соцоалното и вътрешното министерства с оферти за промени.

Организаторите на митинга не пожелаваха да разясняват пред камерата на " Марица " настояванията си преди митинга на 11 май, само че споделиха, че ще се организира в 10 разнообразни града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР