Пловдивски родители поставиха редица въпроси относно продължаващият казус с ДГ

...
Пловдивски родители поставиха редица въпроси относно продължаващият казус с ДГ
Коментари Харесай

Родители недоумяват: Защо нова детска градина за 4 млн. лева в Пловдив стои под ключ?

Пловдивски родители сложиха редица въпроси по отношение на продължаващият проблем с ДГ „ Каменица ”, която бе построена с 4 млн. лв., само че към момента стои под ключ.  На 1 декември 2023 година от Община Пловдив пуснаха прессъобщение, в което се цитираха зам.-кмета по строителството Тошо Пашов и кмета на „ Централен ” Георги Стаменов. Те бяха декларирали, че се чака новата забавачка да отвори порти при започване на тази  година, само че незнайните към момента стоят.
Прочетете още

„ В средата на януари градината е все по този начин без Акт 16, а учителите нямат визия по кое време и дали ще се нанесат в новата постройка.  При въпрос от страна на родителите дали има приблизителна дата, чиновниците на градината повдигат плещи безпомощно. Информация получават от медиите, тъй като явно  управата на града нехае, откакто обществено сряза лентичката и обра позитивите ”, написа пловдивски родител до медията ни. Той изяснява, че детето  посещава " краткотрайната " постройка на ул. „ Лъджене ” 13.

„ Децата нямат лична стая, обитават се в салона по физкултура при доста скромни условия (за да не изразя по-зле). Ако погледнете площадката на градината, ще забележите, че оборудванията са изпочупени, а мястото не е задоволително да побере всички групи. Родителите към този момент се тормозят какво ще се случва лятото и къде ще играят децата. Обещанията в общественото пространство, че градината ще отвори всеки миг, са още от септември 2023г. Ситуацията стартира да става безнадеждна, а фантазията замязя на призрачен сън ”, написа още той.

Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов съобщи, че даже и с взимането на Акт 16 на постройката това няма автоматизирано да отвори забавачката за деца.

„ За да проработи една детска градина би трябвало да минат всички инспекции, издаване на позволения и лицензи. Тук приказваме за доста институции, като БАБХ, РЗИ и други. Не можем просто да преместим децата от едното място на другото без съответните органи да са дали позитивни мнения. Това се прави и предвид на сигурност, защото става въпрос за нашите деца. Да, неудобството на доста родители е огромно, изключително като гледат новата градина пред домовете им, а са принудени да карат децата си другаде. Извиняваме се, само че ще ги помолим за още малко самообладание преди да отвори градината – всекидневно това е интервал от няколко месеца ”, сподели Стаменов. Той съобщи, че откакто тя проработи, на родителите ще им се даде избор – дали да реалокират децата в новата постройка или да ги оставят в постройката на ул. „ Лъждене ” 13.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР